Pojistila si neobvyklou část těla a v dětství se jí posmívali kvůli velké puse. Co jste ještě nevěděli o Julii Roberts?

Eva Lenská
Foto: Columbia Pictures

Dnes má narozeniny slavná „pretty woman“ Julia Roberts, kterou známe z mnoha úspěšných filmů. Pojďme si o ní říct pár zajímavostí a také se podívat, jaké filmy si s ní můžete pustit na Netflixu.

Julia Roberts se narodila 28. října 1967 v Atlantě. Patří mezi nejlépe placené herečky a doma má nejen tři Zlaté glóby, ale i Oscara za film Erin Brockovich. Je vdaná za Daniela Modera a má tři děti. Zesnulý režisér Gary Marshall o ní řekl, že je kombinací Audrey Hepburn, Lucille Ball a Bambiho.

Na Netflixu můžete Julii Roberts vidět v těchto filmech:

  • Notting Hill
  • Jíst, meditovat, milovat
  • Svatba mého nejlepšího přítele
  • Dvojí hra
  • (Ne)obyčejný kluk
  • Dannyho parťáci
  • Milujte svého zabijáka
Foto: Touchstone Pictures

Pochází z herecké rodiny

S herectvím v krvi se již narodila. Její otec Walter vedl místní hereckou školu, kde učil dceru Martina Luthera Kinga mladšího. Matka Betty-Lou se také věnovala herectví. I sourozenci Eric a Lisa jsou herci. Ericova manželka je herečka Eliza Roberts a hned po Julii je nejslavnější z rodiny její neteř Emma, která je populární zejména u teenagerů.

Ošklivé káčátko

Ačkoli je jednou z nejkrásnějších hereček, v dětství si připadala jako ošklivé káčátko. Nosila rovnátka a velké ošklivé brýle. Spolužáci se jí posmívali kvůli velkým ústům, které jsou nyní spolu s dlouhýma nohama její největší předností.

Chtěla se stát veterinářkou

Julia původně nechtěla být herečkou. Jako dospívající dívka hrála v kapele na klarinet a chtěla se stát veterinářkou. Jenže poté, co odmaturovala, se přestěhovala do New Yorku, podepsala smlouvu s modelingovou agenturou a začala navštěvovat kurzy herectví.

Foto: Universal Pictures

Velký věkový rozdíl

Když spolu s irským hercem Liamem Neesonem natáčela snímek Spokojenost, přeskočila jiskra a vznikl z toho velmi intenzivní románek. Byl tu ale jeden problém: Neesonovi bylo 35 let a Julii pouhých 19. Navzdory velkému věkovému rozdílu se k sobě okamžitě nastěhovali, nicméně po roce okouzlení vyprchalo.

Autogram na veřejných záchodcích

Herečka si podle svých slov uvědomila, že je slavná, na velmi neobvyklém místě: na veřejných záchodcích. Zrovna byla v kabince, když se jí jedna dívka zeptala, jestli hrála ve filmu Mystic Pizza. Zmatená Roberts odpověděla, že ano, jenže dívka ji požádala o autogram a strčila jí pod dveře ubrousek. Julia ji pochopitelně požádala, aby počkala, až vyjde z kabinky.

Režisér ji šikanoval kvůli vzhledu

Režisér Herbert Ross, se kterým točila Ocelové magnólie, kritizoval všechny hvězdy. Dokonce i ostříleným herečkám říkal, že neumějí hrát. Všichni se však shodli, že nejtvrdší byl na Julii. Neurážel jen její herecké výkony, ale i její vzhled. Nutil ji, aby si nechala odstranit mateřská znaménka a několikrát ji rozplakal.

Nevěsta na útěku

Během natáčení filmu Hráči se smrtí se sblížila s kolegou Kieferem Sutherlandem. Začali spolu chodit a nedlouho poté, ji požádal o ruku. Na svatbu pozvali 150 hostů a svatební šaty na zakázku stály 8 000 dolarů. Své ano však Sutherlandovi neřekla. Pouhé tři dny před svatbou celý obřad odvolala. Utekla do Irska s mladým hercem Jasonem Patricem, který byl zároveň Sutherlandovým dobrým přítelem.

Foto: Columbia Pictures

Miluje pletení

Už je to tak, půvabná herečka ve volném čase plete. Pletení považuje za formu meditace a báječné odreagování. Líbí se jí, že při tomto koníčku může konverzovat s lidmi a současně být zaujatá nahazováním oček.

Konvertovala k hinduismu

Během tiskové konference k filmu Jíst, meditovat, milovat oznámila, že se díky tomuto snímku stala hinduistkou. Původně se cítila k tomuto náboženství přitahována poté, co viděla fotografii jednoho guru. Jogín dal jejím dětem jména hinduistických bohů.

Drahý úsměv

Nic nevystihuje krásnou herečku tolik, jako její široký úsměv. Ten je však také pěkně drahý. Julia má své slavné bílé zuby pojištěné na neuvěřitelných 30 milionů dolarů.

Zdroj: factinate, en.tierient, thethings

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.