Johnny Depp trpí coulrofobií a má pár bizarních sbírek, včetně panenek Barbie. Co jste o něm ještě nevěděli?

Eva Lenská
Foto: Columbia Pictures

Na festival do Karlových Varů dorazí i Johnny Depp. Pojďme se teď společně podívat na jeho hvězdnou kariéru, nahlédnout do minulosti a zjistit, které filmy této herecké hvězdy nalezneme na Netflixu.

Ačkoli Johnyho poslední dobou média propírají kvůli údajnému domácímu násilí a rozvodu s herečkou Amber Heard, nelze popřít, že je to vynikající herec, který má za sebou celou řadu filmových i seriálových rolí. Vyzkoušel si snad všechny žánry, nebál se nezávislých snímků ani kasovních trháků. Je až neskutečné, že doposud nezískal ani jednoho Oscara, přestože byl už párkrát nominován.

Některé z jeho filmů najdeme i na Netflixu – celkem čtyři s českými titulky a jeden z dabingem. Jde o tyto snímky:

  • Čokoláda
  • Ospalá díra
  • Cizinec
  • Krycí jméno Donnie Brasco
  • Fantastická zvířata a kde je najít

Není to tak dlouho, co jsme napsali pár zajímavostí o snímku Čokoláda, ale nyní se zaměříme přímo na Johnnyho Deppa. Máme tu pro vás 10 zajímavostí, které jste o něm možná nevěděli.

1. Mladý muzikant

V 15 letech odešel ze školy, protože se chtěl stát rockovou hvězdou. Po 14 dnech se sice vrátil, ale ředitel školy ho zpátky nepřijal. Poradil mu, aby raději následoval svůj sen.

2. Cesta k herectví

Jeho první manželka vizážistka Lori Anne Allison ho seznámila s Nicolasem Cagem, který ho přesvědčil, aby se dal na herectví. Johnny poslechl a krátce na to debutoval v hororu Noční můra v Elm Street.

3. Neodolatelný sex appeal

Patří mezi nejpřitažlivější herce v Hollywoodu a možná za to může i fakt, že má čerokézské, německé, irské a navažské předky.

4. Vlastní kapela

Hudbě se věnuje stále. Se svou kapelou Hollywood Vampires navštívil v roce 2018 i Prahu. Spolu s Alice Cooperem a Joe Perrym to v pražských Letňanech pořádně rozjeli.

5. Fóbie

Trpí coulrofobií, strachem z klaunů. Děsí ho zejména jejich namalované úsměvy a v dětství měl o nich noční můry

6. Láska k němé tváři

Miluje zvířata. Když zjistil, že kůň Goldeney, na kterém jezdil ve filmu Ospalá díra, bude utracen, ujal se ho a poskytl mu tu nejlepší péči.

7. Absurdní sbírky

Má trochu bizarní koníčky. Sbírá panenky Barbie, především ty, které se podobají celebritám. Dále má kolekci historických zbraní a sbírku falešných knírů.

8. Nadané děti

Přestože prohlásil, že se bojí, aby se jeho děti nedaly na herectví, měl smůlu. Jeho dcera Lily-Rose Melody herectví propadla a zahrála si například ve filmech Planetárium, Šelmy a Král. Kromě ní má ještě se zpěvačkou Vanessou Paradis syna Jacka.

9. Nebezpečné zlozvyky

Není žádným tajemstvím, že už od 12 let bral drogy, pil alkohol a kouřil jako fabrika. S takovým životním stylem by to daleko nedotáhl. Naštěstí ho varovala smrt jeho kamaráda Rivera Phoenixe a dobrý vliv na něj měla i bývalá partnerka Vanessa Paradis. Samozřejmě, že se vzpamatoval i kvůli dětem.

10. Šílená dieta

Kvůli roli Barnabase Collinse v hororu Temné stíny držel přísnou dietu, protože potřeboval zhubnout alespoň 10 kg. Pil pouze litry zeleného čaje a jedl ovoce s nízkým obsahem cukru, například ananas a jahody.

Zdroje: thethings, motleyhealth, iwmbuzz, thefactsite

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.