Bojí se chodit do baru a zahrál si Dahmera: Co jste možná nevěděli o oslavenci Jeremy Rennerovi

Mission: Impossible – Ghost Protocol / Foto: Paramount

Hvězda Avengers Jeremy Renner dnes slaví 52. narozeniny. Oslava to ale bude asi jedna z jeho nejsmutnějších, jelikož před několika dny herce přejela vlastní rolba a v kritickém stavu byl převezen do nemocnice. Přejeme mu tedy brzké uzdravení a tady je několik zajímavostí o tomto charismatickém chlápkovi.

Americký herec, hudebník, zpěvák a skladatel Jeremy Renner, který je nejvíce známý tím, že hraje Hawkeye ve filmech Marvel Cinematic Universe, slaví dnes 7. ledna své 52. narozeniny. Svou kariéru zahájil rolemi filmech jako Dahmer nebo Neo Ned. Na jeho počet se nyní pojďme podívat na některá méně známá fakta o něm:

Dahmer / Foto: Peninsula Films Inc.

Jeremy Renner říká, že ho dodnes pronásleduje jeho vlastní role v thrilleru Dahmer. Na začátku roku 2002 hrál totiž nechvalně známého sériového vraha Jeffreyho Dahmera.

Přiznal se, že ho děsí chodit sám do baru. Prý má strach, že by mu někdo mohl něco přidat do pití.

Během natáčení jedné z kaskadérských scén pro film s názvem Máš ji! (Tag) utrpěl Jeremy vážné zranění – zlomil si obě ruce. Herec si uvědomil, že je tak těžce zraněn, až když se podruhé pokusil o stejný kousek.

Na začátku své kariéry Renner pracoval jako maskér, aby si vydělal peníze. Tvrdí, že byl dobrý v líčení od té doby, co tuto dovednost rozvinul během svého působení v divadle. Také se přiznal, že profese maskéra mu vydělala celkem slušné peníze, což mu dalo svobodu a čas chodit na konkurzy.

Bourneův odkaz / Foto: Universal Pictures

Renner, který v Avengers hraje Hawkeye, se na svou náročnou roli připravoval velmi tvrdě. Je mistrem bojových umění – absolvoval výcvik v Muay Tai a filipínském bojovém stylu zvaném Arnis. Arnis je umělecká forma, která je celá o bojích s holemi a čepelovými zbraněmi!

V roce 2010 získal Jeremy nominaci na Oscara za nejlepšího herce za roli ve filmu Smrt čeká všude (The Hurt Locker) a další nominaci na nejlepšího herce ve vedlejší roli za krimi thriller Město (The Town).

Filmy s Jeremym Rennerem na Netflixu:

  • Bourneův odkaz
  • Mission: Impossible – Ghost Protocol
  • Mission: Impossible – Národ grázlů
  • Město

Zdroje: PinkVilla, Zoom TV Entertainement, Wikipedia

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.