První nigerijský vánoční film na Netflixu líčí strasti tří bratrů, kteří slíbili mámě, že si do Vánoc najdou nevěsty

Eva Lenská
Foto: Nora Awolowo/Netflix

Na Netflix přichází první vánoční nigerijský film, který vás příjemně naladí na svátky. Rodinná romantická komedie Nigerijské Vánoce slibuje bujaré vánoční oslavy a spoustu legrace.

Kdo miluje vánoční oslavy a filmy z různých zemí a kontinentů, určitě si vychutná i Nigerijské Vánoce (A Naija Christmas). Snímek, který natočil režisér Kunle Afolayan, pobaví, polechtá bránice i příjemně zahřeje.

Film, jenž se odehrává v nigerijském Lagosu, vypráví o staré nemocné matce, která touží po snachách a vnoučatech. Má tři syny, ale ani jeden z nich se nehrne do chomoutu. Proto zaútočí na jejich synovské city a donutí je ke slibu, že si do Vánoc najdou nevěsty.

Uga, Chike a Obi se pustí do horečného hledání manželek a doslova závodí s časem. Holky z baru nejspíš nebudou to pravé ořechové, tak loví i v jiných vodách než dříve, což vede k mnoha katastrofám. Matka zatím chystá velkolepou vánoční oslavu, na kterou bude navždy vzpomínat celá rodina.

Plodný nigerijský filmař a herec Kunle Afolayan během rozhovoru pro vanguard uvedl, že jde o film, který musíte vidět, a dodal: „Snímek Nigerijské Vánoce je realistický, originální, zábavný a první vánoční film svého druhu.“ Určitě mu tedy dejte šanci.

Ve filmu si zahrála celá řada oblíbených nollywoodských herců. Hlavní role ztvárnili Mercy Johnson, Kunle Remi, Efa Iwara, Ade Laoye a Abayomi Alvin. Milující, ale neústupnou matku ztvárnila Rachael Oniga, která bohužel v červenci letosního roku zemřela v pouhých 64 letech. Její herecké umění je obdivuhodné a režiér považoval za velkou čest, že si v jeho vánočním filmu zahrála.

Nigerijské Vánoce budete moci s Netflixem oslavit 16. prosince.

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.