Bohatá podzimní sklizeň českých filmů: 5 novinek, které najdete na Netflixu

Eva Lenská
Foto: Bohemia MP

Máte rádi české filmy? Netflix na fanoušky českých snímků samozřejmě pamatuje a na letošní podzim jich zase pár nachystal. Jsou různé kvality, ale my věříme, že si vyberete. 

Chlap na střídačku

Nevěra se dá řešit různě, ale co takhle manžel ve střídavé péči? Právě pro toto řešení se rozhodne podváděná Zuzana, které manžel zahýbá s jistou Lenkou. Navrhne jí, že si budou Jiřího půjčovat. Může ale něco takového fungovat? Film je českou adaptací francouzské komedie Garde alternée a nemá se moc čím chlubit. Kritici ho strhali a na ČSFD dostal hodnocení 45%. Pokud vám nevadí přihlouplé nestydaté vtípky, tak se v hlavních rolích můžete těšit na Jiřího Langmajera, Ivanu Chýlkovou, Lucii Žáčkovou a Ivu Janžurovou.

Na Netflixu od 1. listopadu

Štěstí je krásná věc

Pokud se vám líbila komedie Špindl, možná vás zaujme i další dílko stejného scénáristy, Jaroslava Sauera. Čenda a Jana mají v životě spíš smůlu a exekutor u nich bývá častým hostem. Jednoho dne však vyhrají 176 milionů korun, čímž se jejich život změní v pohádkový sen. Když se to rozkřikne, objeví se celá řada pochybných kamarádíčků, kteří by se na jejich štěstí chtěli přiživit. Ani tato komedie však kritiky nenadchla. A uživatele ČSFD už vůbec ne. S hodnocením 42% to moc nevytrhne, přestože je Petra Hřebíčková dobrá herečka a Karel Zima, Jan Dolanský, Marek Taclík a Ondřej Pavelka také nejsou k zahození.

Na Netflixu od 1. listopadu

Abstinent

Konečně tu máme něco z jiného soudku. Spolu s devatenáctiletým Adamem se podíváme do protialkoholické léčebny. Nemyslete si, že mezi její klienty patří jen staří ožralí bezdomovci. Mladí mají také k alkoholu blízko. Adam se do léčebny dostane nedobrovolně a rozhodně se mu tam nelíbí. Jeho negativní postoj k léčbě změní až chápavý terapeut. Tentokrát byli kritici laskavější a většinu chvály sklidil zejména Josef Trojan, syn populárního herce Ivana Trojana a herečky Kláry Pollertové. Tento mladý muž má opravdu herecké geny a už kvůli jeho talentu byste měli dát tomuto psychologickému snímku šanci.

Na Netflixu od 31. října

Léto patří rebelům

Netflix samozřejmě myslí i na děti, ač česká filmová produkce se v posledních letech domnívá, že dítě je nenáročný a vděčný divák, který snese vše. Rodinná komedie Léto patří rebelům opět kritiky nenadchla a na ČSFD sklidila jen 43%. Malý Jonáš nechce trávit prázdniny podle představ své mámy, a proto se vydává stovky kilometrů za milovaným dědečkem. Když tam dorazí, začne dělat s kamarádkou Alex vylomeniny a brzy mají policii za zadkem. V hlavních rolích uvidíte Eliáše Vyskočila, Pavla Nového a Lianu Pavlíkovou.

Na Netflixu od 31. října

D2: Vlakem až na konec světa

A nyní pojedeme na dlouhý výlet! Čtyřčlenná parta vyrazí vlakem z Ostravy až do Vladivostoku. Trasa Ostrava – Varšava – Moskva – Vladivostok změní mnohé a ukáže hrdinům, že na konečné může skončit úplně všechno. Zajímavý námět převedl na plátno Petr Babinec a hlavní postavy ztvárnili Petra Hřebíčková, Barbara Chybová, Ludwig Bagin a Martin Dedek. Kritici tentokrát pějí chválu na především na Petru Hřebíčkovou a označují snímek za něco lepšího, než je obyčejný průměr. Neváhejte tedy a račte se podívat, co se během jedenáctidenní cesty stane.

Na Netflixu od 31. října

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.