Svatba mého nejlepšího přítele: Jak Číňané předělali známý film s Cameron Diaz a Julií Roberts?

Eva Lenská
Foto: Sony Pictures Home Entertainment

Film Svatba mého nejlepšího přítele s Julií Roberts a Cameron Diaz zná určitě každý. Jak ale vypadá čínský remake z roku 2016 a kdo v něm hraje? Pojďme se na to podívat.

Kdo by neznal film Svatba mého nejlepšího přítele z roku 1997! Málokdo však ví, že v roce 2016 vznikla i čínská adaptace, kterou režírovali Feihong Chen a Alexi Tan. Snímek se natáčel v Londýně, Itálii a Pekingu. V Číně měl premiéru na Valentýna. Trvá 91 minut a hrají v něm oblíbení čínští herci.

Jak moc se čínský děj podobá tomu americkému? Posuďte sami. Gu Jia (Shu Qi) a Lin Ran (William Feng) jsou nejlepšími přáteli již od dětství. Jednoho dne Lin Ran zavolá Gu Jii a oznámí jí, že se bude ženit s někým, koho právě poznal, s bohatou Číňankou Meng Yi Xuan (Victoria Song), která studovala ve Velké Británii. A ještě k tomu ji požádá, aby mu šla za svědka.

Gu Jia si v tu chvíli konečně uvědomí, že ho má ráda, a to nejen jako kamaráda. Vydá se proto několik dní před svatbou do Londýna, odhodlaná získat ho zpět. Je možné, že se jí to povede? Nebo film skončí stejně jako americká verze?

Jak se Číňanům předělávka Svatby mého nejlepšího přítele povedla, budeme moci posoudit už 15. října na Netflixu.

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.