Romantika pro teenagery: Švédský film JJ+E vypráví o mladé lásce, která čelí všemožným komplikacím

Eva Lenská
Foto: Netflix

Tentokrát si Netflix připravil něco pro mladé lidi. Láska kvete v každém věku a nedívá se na to, z jaké kultury nebo prostředí zamilovaní pochází. Jenže, co když přijdou překážky? Jak si s nimi poradí Elisabeth a John-John?

Režisér Alexis Almström, známý díky seriálu Top Dog, se pustil do moderní adaptace uznávaného švédského románu Matse Wahla Vinterviken, který byl poprvé publikován v roce 1993. Film pojmenoval prostě JJ+E. O scénář se postarala Dunja Vujovic a o produkci Teresa Alldén.

Příběh se odehrává ve Stockholmu v roce 2021 a soustředí se na romantický vztah Elisabeth a Johna-Johna. Přestože oba mladí lidé vyrostli ve stejném městě, jejich světy jsou odlišné nejen ekonomicky, ale i sociálně a kulturně. Společné mají jen to, že navštěvují střední školu a chodí do stejné třídy.

Typickou půvabnou švédskou blondýnku Elizabeth si zahrála osmnáctiletá debutující herečka Elsa Öhrn, která se narodila ve Stockholmu a v současné době navštěvuje divadelní program gymnázia Södra Latins.

Exoticky vyhlížejícího Johna-Johna ztvárnil sedmnáctiletý Mustapha Aarab, jenž pochází z Agadiru v Maroku, ale před čtyřmi lety se přestěhoval do Švédska a debutoval v televizním seriálu Beartown.

Snímek trvá 90 minut a titulní píseň Eld & Lågor k němu nazpíval švédský populární zpěvák Victor Leksell. Na Netflixu je film dostupný ode dneška, tedy 8. září.

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.