Dívka z Patongu: Německý snímek, jenž se odehrává v Thajsku, zapluje i do transgender vod

Eva Lenská
Foto: Barnsteiner-Film

Kulturní šok, transgender a LGBT problematika i mladá láska, to vše se jemně prolíná ve filmu finsko-německé režisérky Susanny Salonen z roku 2014, který nyní míří na Netflix.

Film Dívka z Patongu (Patong Girl) je sice starší, nicméně se zabývá problematikou, o které se hojně mluví i dnes. V roce 2016 získal Grimme Award za scénář, režii, produkci a hlavní obsazení. Nyní se na něj můžeme podívat i my.

Příběh začíná dost obyčejně, německá rodina Schroederových cestuje do Thajska na poslední rodinnou dovolenou, než jejich osmnáctiletý syn Felix (Max Mauff) opustí domov. V Patongu se mladík setkává s půvabnou Fai (Aisawanya Areyawattana), do které se během několika dní beznadějně zamiluje.

Felixův bratr (Marcel Glauche) si je ale jistý, že Fai je prostitutka. I jejich rodiče jsou znepokojeni synovou láskou k ní. Po uplakaném rozloučení na konci prázdnin se Felix spontánně rozhodne následovat své srdce a zůstat v Thajsku o něco déle. Jeho matce (Victoria Trauttmansdorff) se to samozřejmě nelíbí, neboť nechce nechat syna v cizí zemi s pochybnou dívkou.

Zamilovaný Felix se s krásnou Fai vydává do jejího rodného města. Během jízdy autobusem se dozví, že Fai není přesně tou ženou, za jakou ji měl, a že má své pečlivě střežené tajemství, které se chlapci bojí prozradit. Matka, která zahodila zpáteční letenku, mezitím hledá svého syna.

Režisérka Susanna Salonen o filmu promluvila s The Phuket News. Uvedla: „V místech, jako je Phuket, se odlišné kultury skutečně setkávají. Na jedné straně máte místní obyvatelstvo. A pak jsou tu rekreanti z celého světa, kteří chtějí něco zažít, nechat se rozmazlovat, plnit si své sny, prožít dobrodružství. Když se však jejich vysoká očekávání nakonec setkají s realitou, ne vždy to dopadne dobře.“ 

Romantické drama Dívka z Patongu je na Netflixu k vidění od 15. srpna.

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.