Loni v létě: Deniz chce v tureckém romantickém filmu sbalit svou lásku z dětství

Eva Lenská
Foto: Netflix

Romantický turecký snímek Loni v létě (Geçen Yaz) je jako stvořený pro letní večery. Zaujme zejména mladé, kterým je určený. Připravte se na průzračně modré moře a hledání zkušeností v oblasti lásky.

Film Loni v létě se odehrává v létě roku 1996 v jižním Turecku. Sledujeme příběh skupiny teenagerů, kteří se seznamují s láskou a životem dospělých za doprovodu slunce, větru, skalnatých útesů a nekonečných vln. 

Deniz každoročně navštěvuje letní sídlo svých rodičů, ale letos je všechno jinak. Bylo mu šestnáct, uvědomuje si mnohé neznámé pocity a chce zažít víc v oblasti lásky. Považuje se za dostatečně dospělého na to, aby mohl mít první sexuální zkušenost se svou láskou z dětství, dívkou jménem Asli. Ze všech sil se s ní snaží sblížit, ale není jediný, kdo ji miluje. Jeho sokem v lásce je Burak, sportovně založený a extrémně pohledný mladý muž. 

Snímek o hledání lásky i sama sebe režíroval turecký režisér Ozan Aciktan, jenž napsal i scénář. Hlavní role ztvárnili Ece Çeşmioğlu, Aslıhan Malbora, Halit Özgür Sarı, Kubilay Tuncer a Süreyya Güzel.

Na Netflixu si jej budeme moci pustit 9. července.

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.