Otcovství: Snímek o vdovci, jenž sám vychovává malou dcerku, vás dojme i pobaví

Eva Lenská
Foto: Netflix/Philippe Bosse

Připravte si kapesníky, neboť Netflix přináší dojemný snímek pro celou rodinu, který vás spolehlivě rozpláče i rozesměje. Film je natočený podle skutečného příběhu muže, který zůstal na výchovu dcery sám a napsal o tom knihu. 

Otcovství (Faterhood) je nový americký film, který režíroval Paul Weitz (Jak na věc) podle scénáře, na němž spolupracoval s Danou Stevens. Inspirovala ho kniha s názvem Two Kisses for Maddy: A Memoir of Loss and Love, kterou podle svých vlastních zážitků, napsal Matthew Logelin. V češtině bohužel nevyšla, ale na Slovensku ji vydali pod názvem Dva bozky pre Maddy.

Foto: Netflix/Philippe Bosse

Hlavní hrdina filmu, kterého ztvárnil Kevin Hart (Jumanji: Vítejte v džungli!), to nemá jednoduché. Jeho milovaná manželka nečekaně zemře po porodu jejich holčičky Maddy (Melody Hurd), na kterou se oba tolik těšili. Matt tedy zůstává na výchovu dítěte sám a i přes mizivou podporu svého okolí dcerce odhodlaně slibuje, že to dokáže. Vždyť je přece její táta!

Občas říká, že pro holčičku by bylo lepší, kdyby přišla o otce a zůstala jí matka. Ale když už osud rozhodl jinak, odvážně bojuje s plínkami, kojeneckými lahvemi i s neposlušnými vlasy své dcery. Neodradí ho ani skeptické poznámky jeho rodičů nebo to, že jej odmítla podpůrná skupina pro nové matky. Dělá všechno proto, aby jeho holčička měla krásné a šťastné dětství.

Snímek, jenž trvá přesně 109 minut, měl být původně uveden v kinech, ale kvůli pandemii Covid-19 to nebylo možné. Netflix však získal celosvětová distribuční práva a příběh ovdovělého otce vám přinese již 18. června.

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.