Jak uspět pouze s jednou scénou: Film Kyslík vás vtáhne do děje

Lucie Zajdáková
Foto: Netflix

Nový sci-fi film Kyslík (Oxygen) vypráví příběh o mladé doktorce jménem Elizabeth Hansen (Mélanie Laurent), která se probudí v kryogenní jednotce a téměř nic si ze svého života nepamatuje. V komoře je hladina kyslíku pouze 35 procent. Ten postupně ubývá a ona se snaží dostat z kryokomory ven.

Liz má splnit misi, jež spočívá v kolonizaci planety. Během poslání ale nastal problém, a tak ji uvedli do hyper spánku a nedokážou ji vrátit zpátky. Hlavní postava ztrácí pojem o čase a trpí vidinami. Od osob, se kterými komunikuje, dostává rady, ať se soustředí na své tělo a také na to, co je skutečné. Postupně zjišťuje, že je v komoře zavřená již několik let. Dále se snaží najít motivátor, který spouští její vzpomínky.

Režisér Alexandre Aja, proslavený především díky filmu Noc s nabroušenou břitvou nebo Hory mají oči, opět poukázal na to, že filmařina mu jde velmi dobře. Udržet napětí po celou dobu filmu, který se odehrává na natolik stísněném, klaustrofobickém místě a téměř většinu času se opírá o jediného herce, nebylo vůbec jednoduché.

Mélanie Laurent předvedla skvělý herecký výkon a hraje opravdu jako o život. Původně se namísto Mélanie měla v hlavní roli objevit Anne Hathaway, kterou můžete znát například z filmu Temný rytíř povstal nebo Ďábel nosí Pradu

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.