Netflix uvede film Skejťačka. Tvůrci kvůli němu v Indii postavili obří skatepark, který je nyní zdarma přístupný

Foto: Skatepark Films a Mac Productions

V červnu 2021 přistane na Netflixu indicko-americké sportovní drama Skejťačka (Skater Girl / Desert Dolphin), které režírovala Manjari Makijany. Ta je také spoluautorkou scénáře společně se svou sestrou Vinati Makijany. O produkci se postarali Skatepark Films a Mac Productions.

Po svém vydání dne 11. června 2021 se Stejťačka stane sedmým indickým filmem Netflix Original, který se na streamovací platformě v roce 2021 objeví, a šestým hindským originálem tohoto roku.

Hlavní postavou filmu je Prerna (Rachel Saanchita Gupta), teenagerka, která bydlí ve venkovském státě Rajasthan v Indii. Zde se objeví jedna už asi třicetiletá žena britsko-indického původu a představí ve své vesnici skateboarding. Tím Prerně změní život, protože ta se do sportu bezhlavě zamiluje. Pak ale musí bojovat proti celému svému okolí, aby si splnila svůj sen stát se skateboardistkou a soutěžit v národních šampionátech.

Natáčení filmu bylo zahájeno na konci roku 2019 v Khempuru, venkovské vesnici poblíž Udaipuru v Rajasthanu. Zajímavé je, že tvůrci filmu postavili speciálně pro natáčení skatepark Desert Dolphin, který následně nechali zdarma přístupný místním. Stal se tak oficiálně prvním skateparkem v Khempuru a jedním z největších v Indii.

Na stavbu skateparku se můžete podívat v následujícím videu:

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.