Na Netflix míří nová česká komedie režiséra Báječných let pod psa s hvězdným obsazením

Eva Lenská
Foto: Bontonfilm

V únoru nám Netflix nadělí zábavnou českou komedii, kterou mají na svědomí režisér Petr Nikolaev a scenáristka Lucie Konečná. Snímek Střídavka měl premiéru loni v srpnu, takže pokud jste nestihli jít do kina, nesmutněte. Herecké výkony známých českých hvězd a pořádná dávka legrace vám neutečou.

Komedie Střídavka je plná rodinných a partnerských zmatků. Hrdinové filmu si uvědomí, že když se ze tří rodin stane jedna velká, budou potřebovat pořádný plán. Plán, jak přežít současné i minulé partnery, všechny děti v rodině, ať už jsou jejich nebo ne, plán, jak se v tom všem neztratit a udržet si zdravý rozum. Život si ale většinou dělá, co chce… a to, co nečekáte. 

Martin Hofmann, Jitka Čvančarová, Anna Polívková, Jiří Vyorálek a Kristina Svarinská v hlavních rolích představují bývalé nebo současné partnery. Minulé páry spolu z předešlých vztahů mají děti a střídavě se o ně starají se svými novými partnery.

Jedním z úkolů pro všechny je pak najít nového chlapa postavě Anny Polívkové, která během partnerského střídání zůstala na ocet. Babičku jedné z postav, jíž začínají díky nastupujícímu Alzheimerovi vypadávat myšlenky, hraje Eva Holubová.

„Skutečná životní láska je někdy v životě až ta druhá nebo dokonce třetí, pravé partnerské štěstí může člověk najít až později na cestě životem. Naše komedie Střídavka ukazuje, že život má v sobě různé a nečekané zákruty a jeho pevnou součástí nejsou jen současné žhavé milostné vztahy, ale i ty minulé,“ řekl o filmu režisér Petr Nikolaev.

„Rodin, kde platí heslo „Moje děti, tvoje děti, naše děti“ je celkem dost a tak jsme se rozhodli na jejich fungování podívat s nadhledem a humorem.“

Podle Nikolaeva by tato komedie měla být stejná jako jablko, které si utrhnete na chalupě ze staré jabloně. Není dokonalé a naleštěné jako to ze supermarketu, ale je opravdové. Střídavka by tedy měla být dobrá, zábavná, s nedokonalostmi života.

Podařilo se to? Filmoví kritici hodnotili snímek průměrně nebo lehce nadprůměrně a uživatelé ČSFD dali komedii hodnocení 54 %.

Střídavka bude na Netflixu dostupná 10. února.

Zdroj: ČSFD, Bontonfilm, Totalfilm

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.