Češi zase válcují Netflix. Bodují rovnou tři tuzemské filmy

Eva Lenská
Foto: CinemArt

Českým snímkům se na Netflixu daří. Většinou se objeví nedlouho po premiéře, a to samozřejmě uživatele této streamovací platformy těší. Tentokrát se do TOP10 Nejsledovanějších filmů dostaly hned tři české kousky. Nezbývá než gratulovat a doufat, že Netflix nebude skoupý a brzy sáhne po další české tvorbě.

V TOP 10 nejsledovanějších filmů na Netflixu se momentálně skví hned tři české filmy. Z toho jeden filmový trhák, jedna průměrná romantická komedie a jedna zdařilá předělávka.

TAKÉ JSME PSALI: 5 českých filmů, které nově najdete na Netflixu

Jan Žižka

Filmovým trhákem je samozřejmě snímek Jan Žižka (Medieval) od Petra Jákla, který slaví úspěch i ve světě. Na ČSFD si vysloužil 62 %, nicméně diváky stále láká. Premiéru měl 8. září 2022 a na Netflix se dostal už 1. ledna 2023. Legendární vojevůdce prostě svůj meč ještě neschová a o přízeň diváků bude bojovat dál.

Foto: J.B.J. Film

Láska na špičkách

Průměrnou romantickou komedií, která si na ČSFD vysloužila pouhých 41 %, je Láska na špičkách režiséra Petra Zahrádky. Tento snímek měl premiéru 14. října 2021, ale v kinech jste ho mohli snadno přehlédnout. Na Netflix přišel také 1. ledna 2023. Za jeho úspěch na Netflixu může pravděpodobně fakt, že v něm hraje přitažlivá Vica Kerekes. Zejména pánové ji milují, a to tentokrát nemusela vystřihnout žádnou sexy femme fatale!

Známí neznámí

Zdařilou předělávkou je hořkosladká komedie Známí neznámí, kterou režírovala Zuzana Marianková. Jde vlastně o takovou slovensko-českou verzi úspěšného italského snímku Naprostí cizinci z roku 2016, který se dočkal až 20 předělávek. Snímek dostal na ČSFD hodnocení 65 % a premiéru v českých kinech měl 31. března 2022. Na Netflixu je dostupný od 21. prosince.

Foto: Bohemia MP

Kromě těchto snímků na Netflixu v loňském roce bodovaly také české komedie Večírek, Mimořádná událost, Tři Tygři ve filmu: JACKPOT a Prvok, Šampón, Tečka a Karel. Výborně se dařilo také krimi thrilleru Promlčeno a doslova famózní úspěch zaznamenal v kinech podceňovaný film Slovo.

V současné době se uživatelé Netflixu těší i na český seriál První republika, jehož první řadu si budou moci pustit už 25. ledna. Ačkoli Netflix doposud české seriály zanedbával, doufáme, že tímto se to prolomí, a bude jich, stejně jako českých filmů, jen přibývat.

Zdroj: ČSFD, Netflix, autorka článku

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.