Nový horor řeší záhady Edgara Allana Poea. Podle prvních recenzí je příliš ponurý

Foto: Scott Garfield/Netflix © 2022

Na Netflix míří hororové krimi Bledé modré oko (The Pale Blue Eye) v hlavní roli s Christianem Balem. Film je natočený podle románu Louise Bayarda z roku 2006 a odehrává se v Americe 19. století. Venku jsou první recenze.

Zbrusu nový hororový film Bledé modré oko byl v amerických kinech uveden 23. prosince. Na Netflix dorazí 5. ledna, ale první recenze jsou už venku. Názory diváků i kritiků jsou zatím celkem smíšené.

Film je založen na stejnojmenném románu Louise Bayarda z roku 2003. Sleduje veterána detektiva Augusta Landora (Christian Bale), který zkoumá řadu děsivých vražd. Landorovi pomáhá mladý kadet americké vojenské akademie Edgar Allan Poe (Harry Melling), který se později stal světově proslulým autorem.

Mezi hvězdné obsazení filmu patří také Gillian Anderson ze Sexuální výchovy nebo Koruny, hvězdy franšízy Harry Potter Toby Jones a Timothy Spall nebo třeba Lucy Boynton z Bohemian Rhapsody.

Více jsme o filmu psali již zde.

Foto: Scott Garfield/Netflix © 2022

První recenze na tento celkem ambiciózní horor jsou venku. „Bledé modré oko se chce dostat do temnoty 19. století, ale je to dusivě ponuré a statické,“ uvádí recenze v magazínu Variety. „Hezká vražedná záhada s úhledným literárním zvratem a působivým obratem od Harryho Mellinga, která je však zatemněna pochmurností hlavního hrdiny a nevěrohodností odhalení,“ píše zase Empire.

IndieWire pak uvádí, že film využívá nejchytřejší aspekt románu Louise Bayarda, jehož je adaptací, a TheWrap ho popisuje jako nejlepší dosud natočený film o Edgaru Allanovi Poeovi, který řeší záhady Edgara Allana Poea.

Na Tomatometeru na Rotten Tomatoes si film vysloužil zatím hodnocení 61% a řadí se mezi průměr. Avšak skóre od publika je mnohem vyšší a film si od něj vysloužil pěkných 81 %, což není vůbec špatné.

Jedno je jisté. Své publikum si tato hororová pochmurná novinka určitě najde. Jestli se bude líbit vám, na to si budete muset počkat do 5. ledna, kdy Bledé modré oko vyjde na Netflixu.

Zdroje: Rotten Tomatoes, TheWrap, IndieWire, Empire, Variety, Netflix

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.