Nejnapínavější film roku sklízí úspěch. V nejepičtější scéně sehráli hlavní roli Češi

Foto: John Wilson/Netflix © 2022

První film Na nože sklidil úspěch od kritiků i diváků a tak se hodně očekávalo i od jeho pokračování. Za to Netflix zaplatil neslýchaných 469 milionů dolarů. A úspěch rozhodně má! Na jedné z nejlepších scén mají zásluhu Češi!

Detektivka Na nože: Glass Onion o vraždách ve stylu Agathy Christie vyšla den před Štědrým dnem, tedy 23. prosince. Excentrický soukromý detektiv Benoita Blanc, kterého hraje opět perfektně Daniel Craig, opět řeší záhadnou vraždu.

TAKÉ JSME PSALI: Nejlepší seriály roku 2022 podle redakce Netflixeru

Tentokrát cestuje na soukromý ostrov technického miliardáře s partičkou jeho blízkých „přátel“. Brzy se ukáže, že v ráji není všechno tak dokonalé, jak by se mohlo zdát. A co když se objeví mrtvola? Pak je tu Blanc! Protože kdo jiný by dokázal odhalit vrstvy intrik?

Název Glass Onion (česky skleněná cibule) vzešel ze stejnojmenné písně Beatles a údajně má znázorňovat něco, co je mnohovrstevnaté a přitom průhledné.

Více jsme o filmu psali zde.

A co by to bylo za skleněnou cibuli bez nějakého toho skla. Vlastně hromady skla. V sídle miliardáře Miles Brona můžeme vidět spoustu skleněných soch, které má na svědomí čeká sklárna Pačinek Glass sídlící v Kunraticích. Ty ve filmu sehrají hlavní roli v jedné z nejepičtějších scén!

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Nový psychologický thriller je hitem Netflixu. Nejlepší krimi roku, uvádí recenze

Česká stopa ve filmu Na nože: Glass Onion

„Jsme velice šťastní a hrdí na to, že se nám dostalo možnosti a cti být součástí filmu, jehož dlouho a s napětím očekávaná globální světová premiéra na Netflix se uskuteční příští pátek 23. prosince,“ stojí v příspěvku sklárny na jejím oficiálním instagramovém účtu.

„Díky spolupráci s T STREET a Go2 Production měl Jiří Pačinek a jeho sklářský tým ve složení – Jan Eder, Jiří Pačinek junior, Jaroslav Kubásek, Petr Haman, Jan Baštýř, Radek Hurych a v umělecké produkci a supervizi Davida Sobotky unikátní možnost přivítat na sklářské huti v Kunraticích u Cvikova jednoho z nejvýznamnějších filmových uměleckých designérů pana Johna Dextera, který je dlouholetým spolupracovníkem ikony světového filmu a umění režiséra Tima Burtona a který stojí za uměleckou výpravou tak věhlasných filmů jako Star Wars, Pán prstenů, Piráti z Karibiku nebo Ospalá díra. A byl to právě John Dexter, kdo loni v červenci a srpnu poprvé v životě a ve své tvorbě vstoupil na sklářskou huť, a setkal se zde s Jiřím Pačinkem a jeho uměním,“ stojí dále v příspěvku, který vypráví, jak k celé spolupráci s českou sklárnou došlo.

Na základě předloh zde pak za pouhé čtyři týdny vznikla série bezmála šedesáti monumentálních křišťálových plastik, které se objevily zásadních scénách filmu. A také v té nejepičtější na konci, kde sklo ze sklárny jednoho z nejvýznamnějších českých sklářů Jiřího Pačinka sehrálo zásadní roli!

Zdroje: Autorka článku, Instagram/Kunratice Huť

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.
  1. Cecilka Prclavá

    Bohužel, Daniel Graig se typově ani herecky nehodil na agenta 007 a nehodí se ani do detektivky Agathy Christie. Vypadá jako ruský mužik, he malý a hrát opravdu neumí

    1. Marta Kratochvílová

      A já myslím, že je v té roli přesně takový, jaký být má. V jedničce byl taky super. Hlavně bez jeho přízvuku by to nešlo. :D