Indonéská akční komedie je druhým nejsledovanějším neanglicky mluvícím filmem Netflixu

Foto: Netflix

Novinka, která na Netflix dorazila 15. prosince, se vyšplhala do TOP 10 v 53 zemích světa a je aktuálně druhým nejsledovanějším neanglicky mluvícím filmem na Netlfixu.

Indonéská akční komedie 4 gauneři (The Big 4), kterou režíroval Timo Tjahjanto se v žebříčku neanglicky mluvících filmů společnosti Netflix v týdnu od 12. do 18. prosince vyšplhala na druhé místo s 16,4 miliony zhlédnutími.

Dále se také dostal do žebříčku Top 10 filmů v 53 zemích, včetně Indonésie, kde si drží první místo. V Česku je zatím na 10. místě v TOP 10. Uživatelům ČSFD se ale snímek příliš nezamlouvá. Hodnocení 2 % rozhodně mluví za své.

Seriál 4 gauneři vypráví o čtyřech bývalých nájemních zabijácích, kteří musí zpátky do akce. Čestná policajtka, která se jim připlete do cesty totiž potřebuje pomoct s pátráním po brutálním vrahovi.

„Je pro mě velkou ctí, že je moje práce uznávána po celém světě, zvláště indonéský příběh, který je mému srdci blízký,“ řekl Tjahjanto, jeden z nejznámějších indonéských akčních režisérů. „Je vzrušující být svědkem toho, jak může příběh rezonovat a díky Netflixu cestovat světem.“

Celosvětově je stále zatím neanglicky mluvícím filme číslo 1 na Netflixu španělské drama Nevyzpytatelné cesty Boží (God’s Crooked Lines) režiséra Oriola Paula. A to již druhý týden od vydání.

Netflix také oznámil datum premiéry připravovaného indonéského filmu Milý Davide (Dear David), který se začne vysílat od 9. února 2023. Drama o dospívání, které režíruje Lucky Kuswandi, je o studentce jménem Laras, jejíž budoucnost může být ohrožena kvůli tajemnému blogu, který píše. Dozví se o něm totiž celá její škola.

Oba filmy jsou součástí velkého souboru indonéských originálů, které Netflix oznámil začátkem letošního roku.

Zdroje: Variety, Deadline

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.