Na Netflix míří nejzáhadnější film roku. Je bezvadně zpracovaný a napínavý, píší kritici

Foto: John Wilson/Netflix

První recenze detektivního filmu Na nože: Glass Onion o vraždách ve stylu Agathy Christie jsou venku. Excentrický soukromý detektiv Daniel Craig v roli detektiva Benoita Blanca míří i na Netflix. Streamovací platforma ho nabídne na Vánoce.

První film Na nože sklidil úspěch od kritiků i diváků a tak se hodně očekává i od jeho pokračování. Za to Netflix zaplatil neslýchaných 469 milionů dolarů. Nastává ale otázka: Dokáže režisér a scenárista Rian Johnson po vytvoření tak zajímavé, zábavné, vyrovnané a překvapivé komedie s ohromujícími zvraty schopen překonat sám sebe?

Zatím to pro detektivku, která je od 23. listopadu v amerických kinech,, vypadá dobře. Na agregačním webu Rotten Tomatoes si aktuálně drží skóre 94 % a pozitivní recenze na něj píší i filmoví kritici. Na naši otázku je tedy odpověď jasné ANO! Podle některých recenzí je Na nože: Glass Onion dokonce vtipnější, bláznivější a lepší než Na nože z roku 2019. Kritici ho také hodnotí jako napínavý, se skvělým hereckým obsazením a bezvadně zpracovaný.

Máme se tedy na co těšit!

Tentokrát detektiv Benoit Blanc cestuje do Středomoří, aby vyřešil zcela novou záhadu. Glass Onion ukazuje, že je dobré být ostražitý vůči svým nejbližším přátelům. Když technický miliardář Miles Bron (Edward Norton) pozve několik svých nejbližších na svůj soukromý řecký ostrov, brzy se ukáže, že v ráji není všechno tak dokonalé, jak by se mohlo zdát. A co když se objeví mrtvola? Pak je tu Blanc! Protože kdo jiný by dokázal odhalit vrstvy intrik?

Film se zdá být inspirován ikonickým románem Agathy Christie Až tam nezbyl žádný, ve kterém je taktéž 10 podezřelých. Ovšem zde pravděpodobně jeden po druhém nezemřou. Název Glass Onion (česky skleněná cibule) vzešel ze stejnojmenné písně Beatles a údajně má znázorňovat něco, co je mnohovrstevnaté a přitom průhledné.

Film Na nože: Glass Onion vychází na Netflixu už 23. prosince.

Zdroje: Insider, Collider, VionNews, Netflix, Rotten Tomatoes

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.