Na Netflix míří nový psychologický thriller plný napětí a záhad, který ukáže Nevyzpytatelné cesty Boží

Eva Lenská
Foto: Netflix

Pokud vás baví psychologické thrillery, můžete se těšit na jeden španělský. Zavede vás přímo do psychiatrické léčebny, kde se děje něco nekalého. Hlavní roli ztvární herečka známá z filmu Všichni to vědí a seriálu Binec, který po tobě zůstává.

Soukromá vyšetřovatelka Alice (Bárbara Lennie) se nechá zavřít do psychiatrické léčebny a předstírá paranoiu, aby získala důkazy pro případ, na kterém pracuje neboli smrt pacienta za nejasných okolností. Skutečnost, s níž se v léčebně setká, však předčí její očekávání a zpochybní její vlastní příčetnost. Před jejíma očima se otevře zcela neznámý a fascinující svět.

Španělský thriller Nevyzpytatelné cesty Boží (Los renglones torcidos de Dios) natočil Oriol Paulo a jde o filmovou adaptaci stejnojmenného bestselleru španělského spisovatele Torcuata Luca de Teny, který vyšel v roce 1979.

Foto: Netflix

Snímek trvá 155 minut a je plný napětí, tajemství a záhad. Spolu s hrdinkou se ocitnete ve světě, ve kterém vládnou úplně jiná pravidla, než jaké znáte. A dostat se ven nakonec není vůbec jednoduché.

Film se natáčel v Barceloně, Tarragoně a Terrasse. K vytvoření přesvědčivě děsivého blázince byla využita stará budova Tabacalery v Tarragoně a bývalá automobilka Mercedes v Barceloně.

Thriller si můžete pustit na Netflixu už 9. prosince. I s českým dabingem.

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.