Netflix láká na velkolepý horor s hvězdným obsazením. Odkazuje na povídku Edgara Allana Poea

Foto: Scott Garfield/Netflix © 2022

Poslední měsíce jakoby se s horory roztrhl pytel. A to hlavně na Netflixu! Ten se rozhodl ve svém tempu pokračovat i na začátku příštího roku. A hned slibuje velkolepou podívanou v podobě krimi hororu.

Na Netflix míří hororové krimi Bledé modré oko (The Pale Blue Eye) v hlavní roli s Christianem Balem. Film je natočený podle románu Louise Bayarda z roku 2006 a děj se odehrává v Americe 19. století.

Sleduje ostříleného detektiva jménem Augustus Landor (Christian Bale), povolaného k honbě za vrahem na Vojenské akademii Spojených států ve West Pointu, který zabil kadeta a vyrval mu z hrudi srdce.

Když však Landorovo vyšetřování narazí na kodex mlčenlivosti West Pointu, potká se s mladým neposlušným kadetem – básníkem Edgarem Allanem Poea (Harry Melling).

Že už jste o něm někdy slyšeli? Název tohoto filmu pochází z klasické povídky Zrádné srdce (The Tell-Tale Heart) od amerického básníka, romanopisce, autora mystických příběhů a zakladatele detektivního a hororového žánru Edgara Allana Poea, který žil v letech 1809 až 1849.

Ve filmu režírovaném Scottem Cooperem si dále zahrají například také Gilliam Anderson, Lucy Boynton nebo Robert Duvall.

Bledé modré oko bude na Netflixu už 5. ledna 2023.

Zdroj: Tudum

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.