Černá komedie Ukradená klika ukáže, co všechno jsou lidé schopni udělat pro výhru v loterii

Eva Pospíchalová
foto: Netflix

Co byste si koupili za dvacet milionů korun? A kam až byste zašli, kdyby vám tuto částku někdo ukradl? Nový thajský krimi film Ukradená klika (Lost Lotteries) představí šílenou pětici, která se pokusí oklamat mafii a peníze získat.

Ukradená klika je thajská komedie o skupině lidí žijících o výplaty k výplatě. Všichni ale touží po změně života k lepšímu. Příležitost se naskytne, když jeden z nich, Tay (Sky Wongravee Nateetorn), který prodává loterijní lístky (v Thajsku je tento typ sázení zvaný huay (หวย) velmi populární mezi všemi věkovými kategoriemi a sociálními skupinami), zjistí, že jeden set jeho ticketů vyhrál jackpot.

Jeho matka mu ale zavolá s informací, že pět výherních lístků je již zarezervováno. Mladík si je přesto potají nechá. Jeho splněný životní sen mu ale překazí mafie, která po něm vyžaduje splacení dluhu a jako záruku bere právě výherní tikety. Ve hře je tedy nyní třicet milionů thajských bahtů, tedy 20.000.000 českých korun!

Když se rodina rozhodne utéct, do cesty mu vstoupí čtveřice, která si rezervovala tickety – zámečnice Beat (Minnie Phantira Pipityakorn), moderátorka Zoe (Pat Napapa Thantrakul), kaskadér Wen (Jazz Chuanchuen) a obchodník Khung (Somjit Jongjohor). Tay společně s matkou vymyslí plán získat lístky zpět. Pokusí se obelstít mafiánského bosse a peníze si ponechat. 

Film je nově dostupný i na Netflixu!

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.