Nejlepší válečný film posledního desetiletí: Netflix vydal ohromující trailer plný brutálních scén

Foto: Netflix

První německojazyčná adaptace klasického románu Ericha Maria Remarquea z první světové války, Na západní frontě klid, která se loni na jaře natáčela v Praze i mimo ni, míří na Netflix. Venku je konečně celý trailer!

Film režiséra Edwarda Bergera, ve kterém se objeví německá herecká hvězda Daniel Brühl, se natáčel mimo jiné i v Česku. Jde o strhující příběh mladého německého vojáka na západní frontě za první světové války. Paul a jeho kamarádi na vlastní kůži zažívají, jak se prvotní válečná euforie mění v zoufalství a strach, když v zákopech bok po boku bojují o přežití.

Netflix ke snímku nyní vydal velkolepý trailer plný scén, které ukazují brutalitu války. Na západní frontě klid bude na Netflixu už od 28. října.

VÍCE O FILMU JSME PSALI ZDE: Na západní frontě klid: Německá verze klasického románu z první světové války dokazuje, že válka je skutečně peklo

První německá filmová adaptace téměř sto let starého románu Ericha Maria Remarqua je překvapivě aktuální. „Téměř před sto lety napsal Erich Maria Remarque knihu, která je dnes bohužel aktuálnější, než bychom kdy očekávali. To, že porota nyní vybrala náš film, aby ho poslala do boje o Oscary, je neuvěřitelná čest. Je před námi ale ještě dlouhá cesta,“ řekl Edward Berger dle magazínu Deadline.

ČTĚTE TAKÉ: Válečný film, který letos bude bojovat o Oscara, se natáčel na mnoha místech v Česku. Možná i u vás

Zdroje: Deadline, Netflix

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.