Podle skutečné události: Eddie Redmayne v novém filmu hraje vraha, který zabil 40 pacientů

Foto: Netflix

Jde o možná dosud největší skutečný kriminální příběh vyprávěný ve filmu. Zdravotní bratr, Charles Cullen (Eddie Redmayne), je zřejmě nejplodnějším sériovým vrahem v historii. Za svou kariéru totiž zabil přibližně 40 pacientů.

Charles Edmund Cullen je americký sériový vrah, který se přiznal, že během své šestnáctileté kariéry zdravotního bratra v New Jersey zavraždil až čtyřicet pacientů. Je děsivé, že ho dlouhé roky nikdo z nemocnice nedokázal odhalit. Možná by zabil ještě více lidí, kdyby ho nakonec nepřiměla k přiznání jeho kolegyně ošetřovatelka a nejlepší kamarádka Amy Loughren, kterou si ve filmu zahrála herečka Jessica Chastain.

Foto: JoJo Whilden / Netflix

Ve znepokojivém kriminálním thrilleru Dobrá sestra (The Good Nurse) se dozvíme, jak mimořádné je Amyno hrdinství. Svobodná matka, která se snaží vychovat své dvě dcery z platu zdravotní sestry, má další břemeno, které tíží její srdce. Skrývá před zaměstnavateli svou kardiomyopatii, aby si udržela práci dostatečně dlouho na to, aby získala dávky zdravotního pojištění. Její zdraví i práce je ohroženo, když ji detektivové požádají o pomoc při vyšetřování jejího dobrého přítele Cullena kvůli podezřelým úmrtím v nemocnici.

Žena, jejíž srdce se může každou chvíli zastavit, převezme roli špionky, která zůstává nebezpečně blízko svému příteli a zároveň sériovému vrahovi, zatímco zjišťuje, jak zabíjí pacienty.

V knize Charlese Graebera The Good Nurse: A True Story of Medicine, Madness, and Murder, na níž je film založen, se Amy sama sebe ptá, kdo vlastně je. Nakonec je to dobrá sestra, která riskuje vlastní bezpečí, aby zachránila životy.

Film Dobrá sestra se na Netflixu objeví už 26. října.

Zdroje: Wikipedia, Variety

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.
  1. Tom Perutka

    Cullen není ani zdaleka "dost možná nejplodnější sériový vrah". Se 40 oběťmi se plácá někde lehce nad průměrem. Na film se ale těším už jen kvůli Redmayna, který je pro mě většinou zárukou kvality a ve spojení s tímto tématem se může jednat o opravdu zajímavý snímek.

    1. Marta Kratochvílová

      No říká se, že CUllen má na svědomí kolem 400 lidí, ale jen se mu neprokázali.