Film Katolická škola je natočen podle masakru, který před lety šokoval celou Itálii

Foto: Netflix

Italský film založený na skutečném příběhu Katolická škola (The Catholic School/La Scuola Cattolica) je aktuálně mezi 5 nejsledovanějšími filmy na českém Netflixu. Z událostí v něm jde doslova mráz po zádech.

Katolická škola je jeden z nejnovějších filmů Netflixu, který je založený na skutečné události – Circeo Massacre. Jde o ohavnou událost, která se odehrála v roce 1975 v Římě a stala se jednou z nejodpornějších zpráv, které se kdy objevily na titulcích italských novin.

V režii Stefana Mordiniho se ve filmu objeví Benedetta Porcaroli, Federica Torchetti, Giulio Pranno, Emanuele Maria Di Stefano a další herci. Děj se točí kolem událostí vedoucích k masakru v Circeo a pohledu do života privilegovaných studentů zdejší katolické školy, kteří se podíleli na ohavném zločinu.

Film začíná flashbackem, kdy jedna z dívek, Donatella, bouchá do kufru auta, aby zavolala pomoc. Následně se vracíme měsíc před incident, kdy vypravěč Edoardo Albinatiho mluví o životě, jaký se ve zdejší oblasti před zločinem stal.

Skutečný příběh

Pozor, následující text obsahuje spoilery!

Katolická škola je založena na skutečném příběhu. Film je adaptací stejnojmenného poloautobiografického románu o dospívání, který napsal Edoardo Albinati, jehož postava je ve filmu v roli vypravěče.

Angelo a Gianni, kteří jsou hlavními pachateli masakru v Circeo, v době události studovali s Edoardem. V září 1975 se poprvé setkali s Donatellou Colasanti a Rosarií Lopez. Následně se znovu potkali 29. září 1975 a Angelo a Gianni zavedli Donatellu a Rosarii do vily vlastněné rodinou Andrea Ghira, která se nachází v San Felice Circeo v regionu Lazio v Itálii. Podle zpráv pak oba chlapci začali dívkám dělat sexuální návrhy. Gianni jim vyhrožoval zbraní, když nevyhověly, a zamykal je v koupelně.

K Angelovi a Giannimu se později přidal Andrea Ghira, který se Donatelle a Rosarii představil jako Jacques Berenguer, vůdce klanu Marsigliesi. Tihle tři pak znásilňovali a mučili obě dívky 35 hodin a údajně je dokonce omámili.

Po krutém znásilnění Rosarii zabili tak, že ji zbili a utopili ve vaně. Pokusili se pak zabít i Donatellu tím, že ji uškrtili. Ta ale naštěstí předstírala, že je mrtvá, takže ji pak nechali být. Poté obě dívky zabalili do igelitu a uložili je do kufru auta Fiat 127, který odvezli do Říma. Když byli vrazi daleko od vozidla, Donatella začala vydávat zvuky, čímž si vysloužila pozornost nočního hlídače.

Foto: Netflix

Co se vrahům stalo?

Zanedlouho na místo dorazili policisté a Gianni a Angelo byli během okamžiku zatčeni. Andrea však utekl. V červenci 1976 byla trojice odsouzena k doživotnímu vězení. Andrea byl v době rozsudku stále na útěku, žil ve Španělsku pod falešnou identitou a zemřel v roce 1994 na předávkování.

Angelo byl v roce 2005 podmínečně propuštěn za dobré chování. Hned ale zabil dvě ženy. V roce 2007 byl znovu odsouzen na doživotí.

Giannimu byl nakonec v roce 2009 snížen trest, což zděsilo Rosariinu rodinu. Mezitím, 30. prosince 2005, Donatella zemřela na rakovinu prsu. Bylo jí 47 let.

Zdroje: Irish Times, Netflix, Film, Autorka článku

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.