Brutální upoutávka ukazuje první pohled na nový válečný film. Na západní frontě klid bude bojovat i o Oscara

Foto: Reiner Bajo/Netflix

Román Na západní frontě klid od německého veterána první světové války Ericha Marii Remarqua, který byl vydá v roce 1929, bude mít novou filmovou verzi. Tu svým předplatitelům již brzy nabídne Netflix. Snímek Na západní frontě klid (All Quiet on the Western Front) už má i velkolepý trailer.

Film režiséra Edwarda Bergera, ve kterém se objeví německá herecká hvězda Daniel Brühl, se natáčel mimo jiné i v Česku. Jde o strhující příběh mladého německého vojáka na západní frontě za první světové války. Paul a jeho kamarádi na vlastní kůži zažívají, jak se prvotní válečná euforie mění v zoufalství a strach, když v zákopech bok po boku bojují o přežití.

Foto: Reiner Bajo/Netflix

Netflix ke snímku nyní vydal velkolepý trailer, který láká jeho předplatitele ke zhlédnutí už na 28. října. Předtím se však ještě představí na filmovém festivalu v Torontu a následně zamíří do Curychu. Netflix bude spolupracovat s distribučním partnerem 24 Bilder na celonárodním uvedení filmu v kinech v Německu 29. září, zatímco v amerických kinech jej zpřístupní v říjnu.

Foto: Reiner Bajo/Netflix

Nedávno byl snímek natočený podle slavného bestselleru také vybrán, aby reprezentoval Německo v kategorii Nejlepší mezinárodní hraný film na Oscarech. Jedná se o první filmovou adaptaci v německém jazyce. Kromě Daniela Brühla zde hrají také Albrecht Schuch, Felix Kammerer a Sebastian Hülk.

První německá filmová adaptace téměř sto let starého románu Ericha Maria Remarqua je překvapivě aktuální. „Téměř před sto lety napsal Erich Maria Remarque knihu, která je dnes bohužel aktuálnější, než bychom kdy očekávali. To, že porota nyní vybrala náš film, aby ho poslala do boje o Oscary, je neuvěřitelná čest. Je před námi ale ještě dlouhá cesta,“ řekl Edward Berger dle magazínu Deadline.

Zdroje: Deadline, Netflix
 

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.