4 populární české komedie, které nikdy nezklamou. Všechny jsou nyní na Netflixu

Eva Lenská
Foto: Filmové studio Barrandov

Také vás občas mrzí, když vašemu oblíbenému filmu vyprší na Netflixu licence? Dnes tu máme radostnou zprávu pro milovníky českých komedií, protože Netflix čtyři z nich vrátil do hry a vy se na ně můžete opět podívat. A které to jsou?

Adéla ještě nevečeřela

Nejlepší americký detektiv Nick Carter přijíždí do stověžaté matičky Prahy, aby vyřešil zapeklitý kriminální případ, zažil lásku a ochutnal místní pivo. Brzy zjistí, že jeho protivníkem je jeho věčný rival, ďábelský botanik a zločinec první třídy hrabě von Kratzmar. Naštěstí se ničeho neleká. Ani nebezpečí, ani krásných žen. Hlavní slovo tu má ovšem masožravá rostlina Adéla.

Foto: Filmové studio Barrandov

S tebou mě baví svět

Kamarádi Albert, Michal a Pepa se jako každý rok chystají na pánskou jízdu do Beskyd. Jejich manželky jim však udělají čáru přes rozpočet, když se spolu domluví a nechají jim na krku všechny děti. Pánům tak nezbývá nic jiného než zkrotit skupinku malých roš´ťáků a doufat, že alespoň večery budou jejich. To nejhorší je ale ještě čeká. Když se manželky nečekaně vypraví na kontrolu, nastane hotové pozdvižení.

Foto: Ústřední půjčovna filmů

Líbáš jako Bůh

Helena, profesorka francouzštiny, stále bydlí s bývalým manželem, do toho řeší trable svých blízkých a na vlastní život jí už nezbývá čas. Všechno se však změní, když pozná záchranáře Františka a zamiluje se tak vášnivě a bláznivě, že se nestačí divit. Samozřejmě, že přijdou komplikace, ale když muž líbá jako Bůh, celý svět se najednou rozzáří, a nic jiného už není důležité.

Foto: Falcon

Líbáš jako Ďábel

Záchranář František se odstěhuje od své ženy Bohuny ke své nové lásce Heleně. Tudíž se zdá, že mají před samé pěkné dny a budou moci na prahu padesátky konečně prožívat opravdový vztah. Jejich nadšení však nesdílí jejich minulí partneři, kteří je začínají postrádat. Heleně a Františkovi tedy nezbude nic jiného než před nimi utéct do Maroka. Jenže tam se jim ztratí kufry i doklady a oni najednou potřebují jejich pomoc.

Foto: Falcon

Zdroj: ČSFD

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.
  1. Elidis

    Komedie jsou skvělé. Ale ty chyby v popisu... Nick Carter není nejlepší detektiv, ale nejslavnější, a von Kratzmar není hrabě, ale baron.

    1. Marta Kratochvílová

      Dobrý den, i na webu ČT, na ČSFD a dalších píší hrabě. A jestli je Carter nejlepší? On se tak prezentuje a také proto byl do Prahy ve filmu povolán. https://www.ceskatelevize.cz/porady/20276-adela-jeste-nevecerela/ Co píšete, to jsou spíše vaše dojmy, a asi je to tak pro vás popsáno lépe, ale určitě nejde o faktické chyby v textu.