Na Netflix míří další česká novinka: Temný krimi thriller o muži, který vezme spravedlnost do vlastních rukou

Eva Lenská
Foto: HangarFilms / Julie Vrabelová

Po akční komedii Tři Tygři ve filmu: JACKPOT míří na Netflix další český snímek, který měl premiéru letos. Tentokrát na nás čeká úplně jiný žánr. Depresivní thriller Stínohra patří podle kritiků k tomu lepšímu, co česká kinomatografie vyplodila, tudíž se máme na co těšit!

Český thriller Stínohra, který režíroval Peter Bebjak (Devadesátky), měl v kinech premiéru 7. dubna, takže je poměrně čerstvý, a ne každý ho viděl. Může se pyšnit dusivou šedivou atmosférou, skvělým obsazením a také vhodně zvolenou hudbou izraelského skladatele Avišaje Kohena.

Foto: HangarFilms / Julie Vrabelová

Jan Kavka (Milan Ondrík), čtyřicetiletý záchranář z malého městečka zrovna opustil manželku Evu (Dominika Morávková-Zeleníková). Jenže ta se stane obětí zločinu a z Jana je náhle vdovec, jenž žije s vědomím, že smrt ženy nepřímo zavinil a nepřišel jí v kritické chvíli na pomoc. Pronásledován pocity viny nachází útočiště u kamaráda Michala (Hynek Čermák) v místním boxerském klubu.

Vyšetřovatel Pavel Dvořák (Vladimír Javorský), který má případ smrti Evy Kavkové na starosti, zatím naráží na řadu podivných okolností. Pachatel, feťák Robert Stránský (Jan Jankovský), je totiž coby informátor pod ochranou vyšetřovatelky z protidrogové centrály. Jan se usilovně snaží věřit ve spravedlnost, ale obava z toho, že by vrah nakonec mohl uniknout trestu, jej přivede k rozhodnutí vydat se cestou vlastní odplaty.

Foto: HangarFilms / Julie Vrabelová

Film se natáčel ve Vazební věznici v Hradci Králové a dozorce si kromě dvou herců zahráli opravdoví dozorci, zaměstnanci Vězeňské služby.  Milan Ondrík se musel koupat v jezeře při pouhých čtyřech stupních a Jan Jankovský kvůli své postavě feťáka hodně zhubl. Námět filmu volně vychází ze skutečného příběhu producenta Jana Bradáče, ředitele distribuční společnosti Falcon, který spolu se svou manželkou Vendulou Stínohru produkoval.

Snímek má 103 minut a na Netflixu bude dostupný 16. srpna.

Zdroj: Totalfilm, ČSFD, falcon

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.