Mamma Mia! Hvězdný muzikál s bláznivým filmovým zpracováním najdete na Netflixu

Eva Pospíchalová
foto: Netflix

Dvacetiletá Sophie má pár dní před svatbou a chce, aby jí otec dovedl k oltáři. Rozhodne se tedy pozvat všechny tři ex-partnery své matky, aby zjistila, čí je vlastně dcera.

Muzikál Mamma Mia! nebo stejnojmennou skladbu od skupiny ABBA zná snad každý. To samé platí o romantickou komedii, která spatřila svět v roce 2008, a zakrátko nabyla obrovskou popularitu.

Hudební film se odehrává na fiktivním ostrově Kalokairi, kde se plánuje svatba pro mladou Sophii. Ta svým družičkám sdělí, že našla matčin deník, ve kterém je psáno, že měla poměr se třemi muži zhruba ve stejné době, a není tedy jisté, kdo je Sophiin otec. Nevěsta se tedy rozhodne najít a na svatbu pozvat všechny tři muže s nadějí, že pozná, kdo je její rodič a kdo ji má vést k oltáři. Matka (Donna) o jejím plánu samozřejmě nic netuší. Co se však stane, až tři bývalé milence objeví na svém pozemku? Podaří se Sophii zjistit, kdo je její pravý otec?

Film byl zhotoven na motivy písní švédského uskupení ABBA a skladeb člena Benny Anderssona. Ve filmu se objeví hvězdy jako Pierce Brosnan, Colin Firth, Amanda Seyfried, Stellan Skarsgård, Meryl Streep a Julie Walters. Natáčelo se ve slunném Řecku, které společně s veselými písněmi zpříjemní letní atmosféru!

Zdroje: Autorka článku, ČSFD

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.