Zpěv srdce: Turecká romantická komedie o kočovném muzikantovi, který musí zachránit život zavržené nevěstě

Eva Lenská
Foto: Netflix

Na Netflixu je skvělé, že nám přináší filmy a seriály z celého světa. Nyní se můžeme těšit na tureckou hudební komedii Zpěv srdce, která je plná romantiky, písní a místních tradic. 

Kočovný muzikant Piroz hraje na housle, putuje se svými bratry od vesnice k vesnici a hraje i zpívá na svatbách a pohřbech. Před jednou svatbou ho okouzlí nevěsta jménem Sümbül, které ani on není lhostejný. Začnou spolu zpívat stejnou píseň a jsou přesvědčeni, že ji znají jen oni dva. Svatba pak přirozeně končí tragickou hádkou mezi oběma rodinami.

Sümbül je nyní nechtěnou nevěstou, kterou ženich vrátil a musí být zabita. Když Piroz bojuje, aby ji ochránil, stanou se jeho největšími zastánci chudí vesničané. Nakonec dívku unese a odveze do své rodné vesnice. Dívčina rodina se s touto situací nesmíří, chopí se zbraní a vydá se za ním. Pirozovi nezbyde nic jiného, než bránit svou lásku a čelit padouchům svými houslemi a ostrým jazykem.

Turecký snímek Zpěv srdce (Heartsong, Gönül) natočil režisér Soner Caner. Do hlavních rolí byli obsazeni Erkan Kolcak Kostendil, Hazar Erguclu, Bülent Emin Yarar, Ali Seçkiner Alici, Selim Bayraktar, Şevval Sam, Asiye Dinçsoy, Nazmi Kırık a Ferit Kaya.

Piroz bude zpívat a zachraňovat svoji krásnou nevěstu na Netflixu už 10. srpna.

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.