Na western Zprávy ze světa s Tomem Hanksem se můžete odedneška podívat na Netflixu

Foto: Universal Pictures

Film Zprávy ze světa (News of the World) s Tomem Hanskem v hlavní roli měl být původně od Štědrého dne k vidění v kinech. Covid-19 však společnosti Universal Pictures zhatil plány a ta prodala práva na mezinárodní distribuci filmu Netflixu. Promyšlený western, který režíruje Paul Greengrass, tam můžete zhlédnout odedneška.

Dnes má na Netflixu premiéru westernová novinka s Tomem Hanksem Zprávy ze světa. Film vycházející ze stejnojmenného románu Paulette Giles z roku 2016, se odehrává pět let po skončení americké občanské války. Hanks v něm hraje bývalého kapitána Jeffersona Kylea Kidda, veterána, který na americké hranici cestuje z města do města a předčítá lidem nahlas noviny se zprávami ze světa.

Na pláních Texasu se později setkává s desetiletou Johannou (Helena Zengel), kterou si k sobě před šesti lety vzali Kajové a vychovali ji jako vlastní. Kidd dostává za úkol ji vrátit k její původní rodině. Johanna, nepřátelská ke světu, který nikdy nezažila, cestuje s Kiddem stovky kilometrů přes nemilosrdnou divočinu, kde oba čelí obrovským výzvám jak lidských, tak přírodních sil.

Film Zprávy ze světa byl vřele přijat kritiky a obdržel hned dvě nominace na Oscara. Teprve dvanáctiletá německá herečka Helena Zengel byla nominována v kategorii Nejlepší herečka ve vedlejší roli. Stejně tak získala za tuto roli nominaci na Zlatý glóbus. Zatímco James Newton Howard získal v obou soutěžích nominaci v kategorii Nejlepší hudba.

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.