Jedině Tereza: Česká komedie plná omylů, trapasů a hollywoodských gest míří na Netflix

Eva Lenská
Foto: Luminar Film

Znáte všechna ta romantická gesta z filmů, která spolehlivě zaberou na každou ženu? Pokud by vás zajímalo, zda fungují i v běžném životě, mrkněte na českou komedii plnou omylů a trapasů Jedině Tereza.

Tomáš (Igor Orozovič) a Tereza (Veronika Khek Kubařová) spolu chodí už od střední školy. Z meteorologa Tomáše se stane televizní hvězda a Tereza se snaží prorazit s prodejem a výrobou ručně šitých bot. Mohlo by se zdát, že jejich vztah nic neohrozí, jenže Tomáš má atraktivní kolegyni (Emma Smetana) a právě s ní ho Tereza jednoho dne přistihne.

Foto: Luminar Film

Ačkoli by jí tu choulostivou situaci mohl celkem racionálně vysvětlit, nemá šanci. Zhrzená Tereza mu vzkáže, aby se sbalil a odstěhoval. Na pokusy o smíření vůbec nereaguje. Tomáš se ji snaží získat zpět, ale neví, jak na to. Jeho kamarád Karel (Matouš Ruml), milovník filmů, mu poradí, aby se inspiroval velkými romantickými gesty ze známých filmů. Jenže opravdové ženy jsou složitější než filmové hrdinky a nedají se snadno zlomit trapnými vyznáními a vší tou pomyslnou sladkou růžovou vatou.

Když se objeví rival v podobě charismatického fotografa Martina (David Matásek), má Tomáš opravdu nahnáno. Musí svou lásku získat zpátky stůj co stůj. Podaří se mu to?

Filmovou komedii plnou velkolepých nepovedených gest, hloupých trapasů a omylů natočil režisér Jaroslav Fuit. Premiéru měla 9. září 2021 a kritici chválili jak obsazení, tak zápletku. Na ČSFD jí diváci dali slušných 56%.

Na Netflixu bude ke zhlédnutí už v sobotu 30. července.

Zdroj: ČSFD

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.