Režiséři Avengers zklamali. Nejdražší film, který dělali pro Netflix, je katastrofa

Foto: Netflix

Netflix natočil svůj zatím nejdražší film The Gray Man, podle stejnojmenného románů Marka Greaneyho z roku 2009. Hlavní role si zahráli Ryan Gosling a Chris Evans. Podle prvních recenzí je film ale velkým zklamáním.

The Gray Man se může pochlubit nejen hvězdným obsazením, ale také tím, že ho režíruje režisérské duo Anthony a Joe Russoovi, kteří se pyšní například prací na filmech Avengers: Infinity War a Endgame, Captain America: Návrat prvního Avengera nebo Captain America: Občanská válka. Díky jejich předchozí práci všichni očekávali velkolepý akčňák. Místo toho ale přišlo spíše zklamání.

Scénář k filmu The Gray Man napsal Joe Russo podle stejnojmenného románu z knižní série Marka Greaneyho z roku 2009 a podíleli se na něm také Christopher Markus a Stephen McFeely. Mělo by jít o zatím nejdražší filmový projekt Netflixu. Podle prvních recenzí to tak ale údajně vůbec nevypadá.

Streamovací gigant údajně Russoovým vypsal šek ve výši 200 milionů dolarů, ale tato investice se jen zřídka odráží v chatrném vzhledu filmu. Exotické lokace podle filmových kritiků, kteří již měli možnost film zhlédnout, působí lacině a komplikované bojové scény se zdají být narychlo poskládané dohromady.

Ve středu filmu je příběh, v kterém je téměř každá postava jako vystřižená z parodie na špionážní filmy, mluví pouze ve špionážní terminologii a jen zřídka projevují špetku lidskosti. Snad tedy až na jednu výjimku a tou je postava sociopatického nájemného vraha ze soukromého sektoru Lloyda Hansena, kterého hraje Chris Evans.

Podle kritiků chybí ve filmu pořádné napětí a ani zápletka není nic moc. Jde zkrátka o celkem průměrný film, který může nadchnout alespoň hvězdným obsazením, dámy pak jistě potěší přítomnost hvězdy Bridgertonových Regé-Jean Pagee.

Jestli je ale The Gray Man vyloženě tak špatný, to se nedá posoudit, dokud jej sami neuvidíme. Posoudit to bude možné od pátku 22. července, kdy bude film dostupný na Netflixu.

Zdroje: IGN, NPR, Yahoo

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.