Světový den polibku je tady. Přečtěte si 7 zajímavostí o filmové trilogii Stánek s polibky

Eva Lenská
Foto: Marcos Cruz/Netflix

Věděli jste, že 6. července slavíme u nás v České republice Světový den polibku neboli Mezinárodní den líbání? Nejlépe jej oslavíte samozřejmě líbáním, ale pokud máte rádi romantické filmy, možná vás potěší 7 zajímavostí o trilogii Stánek s polibky.

Původní trilogie Netflixu Stánek s polibky vypráví o dívce jménem Elle (Joey King), která má se svým nejlepším kamarádem Leem (Joel Courtney) sepsaná pravidla opravdového přátelství. Do těch pravidel patří i zákaz randění se členy rodiny. Jenže Elle se jako na potvoru zamiluje do Leeova staršího bratra Noaha (Jacob Elordi).

Autorka napsala knižní předlohu v 15 letech

Dnes již poměrně známá spisovatelka Young Adult románů Beth Reekles napsala Stánek s polibky, když jí bylo 15 let. Tehdy jej vydala na Wattpadu. Jelikož měl úspěch, vyšel v roce 2012 knižně. Filmového zpracování se pak chopil Netfix, který milovníkům romantiky dodal i další dvě pokračování.

Kalifornie nebo Jihoafrická republika?

Věřte tomu nebo ne, ale filmy se nenatáčely v Kalifornii, kde se odehrává děj. Ve skutečnosti se ani nenatáčely v USA. Točily se převážně v Kapském Městě v Jihoafrické republice a jen několik vybraných scén bylo natočeno v Los Angeles.

Foto: Marcos Cruz/Netflix

Joey King a Jacob Elordi spolu randili i mimo plac

Joey King neboli Elle a Jacob Elordi, který hrál Noaha, spolu více než rok chodili i v reálném životě. O svém vztahu ale mlčeli, takže spousta lidí si neuvědomila, že se ve skutečnosti rozešli ještě před natáčením druhého a třetího filmu. Po rozchodu však zůstali přáteli.

Joey byla během natáčení tak trochu plešatá

Možná jste si všimli, že Joey King měla ve Stánku s polibky 2 trochu jiné vlasy. To proto, že musela nosit paruku. Kvůli seriálu The Act si oholila celou hlavu úplně dohola a vlasy jí nestačily narůst. Vyřešila to tedy paruka.

Joel Courtney si během natáčení rozbil bradu

Představitel sympaťáka Leea si hned první den natáčení úvodního filmu rozbil bradu. Podle zpráv se praštil o dveře Mustanga. Okamžitě musel opustit plac a zamířit do nemocnice.

Foto: Marcos Cruz/Netflix

Joey King kvůli scéně s hamburgery zvracela

Vzpomínáte si na scénu, kdy Elle a Lee sedí na hřišti a dělí se o hamburger? Joey King musela hned poté natáčet scénu, v níž hraje fotbal. Jelikož těch hamburgerů snědla moc, pohyb jí neudělal dobře, a tak se pozvracela.

Jacob se musel naučit jezdit na motorce

Na rozdíl od Joela Courtneyho zvládl Jacob Elordi všechny svoje kaskadérské kousky sám, včetně jízdy na motorce, na které se naučil jezdit až na place. Zalíbilo se mu to natolik, že během rozhovoru pro Just Jared vzkázal mámě, že si kupuje motorku.

Zdroj: cafemom, seventeen

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.