Obyčejná láska: Hořkosladký dojemný příběh o páru bojujícím s rakovinou

Eva Lenská
Foto: Bleecker Street Media

Vážná nemoc prověří pevnost každého vztahu. O tom se přesvědčí i hlavní hrdinové filmu Obyčejná láska z roku 2019. Pokud máte rádi hřejivé, dojemné snímky a máte doma dostatek kapesníků, tak vám Netflix v tomto případě kápne do noty.

Obyčejná láska (Ordinary Love) je romantické drama o dlouholetém manželství a vážné nemoci, které podle scénáře Owena McCaffertyho natočili Lisa Barros D’Sa a Glenn Leyburn. Snímek měl premiéru 9. září 2019 na Mezinárodním filmovém festivalu v Torontu.

Joan (Lesley Manville) a Tom (Liam Neeson) Thompsonovi jsou již mnoho let manželé. Udržují svůj dům v pořádku a vedou takový normální běžný život. V jejich vztahu je znát lehkost a hluboká láska, kterou si navzájem projevují něhou i laskavým humorem. Tom vlastní rybičky, o které se Joan nestará, oba však rádi chodí na dlouhé procházky městem.

Jednoho dne si Joan při sprchování najde bulku v prsu. V nemocnici jí diagnostikují rakovinu a naplánují léčbu, včetně chemoterapie. Tom je otřesen, má strach, že o svou ženu přijde. Manžele čeká těžký boj se zákeřnou nemocí, během kterého je povzbuzuje bývalý učitel Peter (David Wilmot), jenž má rakovinu v posledním stádiu.

Rakovina je mrcha, ničí nejen tělo, ale i duši. Zanechává na doposud poklidném manželství viditelné i neviditelné stopy. Emotivní výstupy střídají chvíle plné lásky a ujišťování, že i bez prsou a vlasů se dá žít a milovat. Nejdůležitější je přece přežít.

Snímek, který je dlouhý 92 minut, zamává s vašimi emocemi, nicméně v něm nechybí ani špetka humoru. Liam Neeson a Lesley Manville k sobě herecky ladí. Jsou přesvědčiví, realističtí a film díky nim není jen uslzenou citovou vykradačkou.

Obyčejnou lásku si na Netflixu budete moci pustit 14. července.

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.