Netflix přidal do nabídky 6 skvělých filmů. Můžete si je pustit s češtinou

Foto: Columbia Tristar

Ačkoliv má Netflix dostatek vlastních filmů a seriálů, často přidává i některé starší snímky. Spousta z nich stojí rozhodně za zhlédnutí. Pojďme se podívat na několik filmů, které si nyní můžete na Netflixu pustit s českými titulky. Je mezi nimi i jeden s ukrajinským prezidentem.

Neviditelný

(The Invisible Man)

Když Cecilia pochopila, že chodí s psychopatem, bylo už pozdě. Izolovaná v luxusním sídle majetnického vynálezce si uvědomí, že má-li přežít, musí utéct. To se jí podaří, a když se od expartnerova právníka dozví, že muž její odchod neunesl a spáchal sebevraždu, po letech se může znovu konečně svobodně nadechnout. Navíc je bohatá, protože jí odkázal obrovský majetek. Tak proč je i dál tak neklidná? Proč má pořád nervy na pochodu? Proč se kolem ní dějí věci, jež nedokáže vysvětlit a které mají čím dál děsivější průběh a důsledek?

Sluha národa 2

 (Servant of the People/Слуга народа 2)

Co když se prezidentem stane obyčejný člověk, čestný a zásadový učitel? Toto je práce Vasilije Goloboroďka, kterého hraje Volodymyr Zelenskyj, již téměř šest měsíců. Ale věci nejdou podle plánu. Reformy jsou bržděny konzervativním parlamentem, hospodářská krize nabírá na intenzitě a obyvatelstvo to cítí. Vasilij všude čelí překážkám, rodině a korupci. K překvapení svého týmu, jelikož zástupce Mezinárodního měnového fondu právě přicestoval do Kyjeva, aby předložil konečnou nabídku, se Vasilij rozhodne sám přijít na to, co se dá ještě dělat. Vydá se proto na cestu napříč Ukrajinou, na které potkává skutečné obyvatele své země.

Emma.

Emma Woodhouse se půvabná, vzdělaná, chytrá a na svou dobu dostatečně emancipovaná. Má však trochu nos nahoru, protože si myslí, že je skvělou dohazovačkou a přesně tudíž ví, kdo se ke komu hodí. Jednou jí to vyšlo, a tak to zkouší dál. Proto se rozhodne spojit svou naivní přítelkyni Harriet s místním farářem. Ačkoli ji otec varuje, aby si nezahrávala, a přítel z dětství George Knightley jí vysvětluje, že lásce se nedá poručit, Emma má svou hlavu. To se jí nakonec vymstí, když se všechno obrátí proti ní. Až poté pochopí, že s city si není radno zahrávat a že toho pravého může mít člověk přímo před očima, jen se musí koukat dál než na špičku nosu.

Mia a bílý lev

(Mia and the White Lion/Mia et le lion blanc)

Jedenáctileté Mie se obrátí život naruby, když se její rodina rozhodne odjet z Londýna na lví farmu v Africe. Když se narodí krásný bílý lev Charlie, Mia znovu najde štěstí a k miloučkému lvíčeti si vytvoří silné pouto. Během let se z nich stanou nerozluční přátelé, leč přijde den, kdy to musí skončit. Charlie vyroste v majestátního krále zvířat, a protože se rodinné farmě nedaří, hrozí mu velké nebezpečí. Mia zjistí, že její otec chce jejího mazlíčka prodat lovcům trofejí, a to přece nemůže dovolit! Dívka a bílý lev nemají jinou možnost, než utéct a v africké divočině najít pro Charlieho bezpečné místo, kde by mohl bez obav žít. A jelikož jde po Charliem i lovec trofejí Dirk, bude to hodně nebezpečné dobrodružství.

Pár správných chlapů

(A Few Good Men)

Na americké základně na Kubě dojde k napadení a následné smrti vojína Santiaga. O případ se vážně zajímá kapitánka JoAnne Galloway, vojenská prokuratura však obhajobou obviněných pověří mladého ambiciózního právníka, poručíka Kaffeeho. Danielovi Kaffeemu se zdá případ obviněných vojáků Downeyho a Dawsona naprosto jasný a nehodlá se jím podrobněji zabývat. Chce svým klientům doporučit, aby se přiznali, a vymoci jim co nejnižší trest. Svým přístupem ovšem vzbudí silnou nelibost JoAnne Galloway, která má na celou tragickou událost jiný názor. Domnívá se, že oba obvinění pouze provedli rozkaz svého velícího důstojníka a že za tím je skrytá šikana, kterou nazývají „rudý zákon”. Nakonec přesvědčí Kaffeeho, aby se pokusil o nemožné – dokázat nevinu obžalovaných. Společně s asistentem Samem Weinbergem začnou shánět potřebné důkazy. Je to ovšem velice nesnadný úkol, zvlášť když časem zjistí, že stopy vedou do vyšších míst, než si původně mysleli.

Základna

(The Outpost)

V tomto válečném thrilleru, natočeném podle skutečných událostí, bojuje malá jednotka amerických vojáků na odlehlé bojové základně Keating, která se nachází hluboko v horském údolí v Afghánistánu, aby se ubránila drtivé přesile bojovníků Tálibánu během koordinovaného útoku. Bitva o Kamdesh byla nejkrvavějším americkým střetem ve válce v Afghánistánu v roce 2009 a jednotka Bravo 3-61 CAV se stala jednou z nejvíce vyznamenaných jednotek devatenáctiletého konfliktu.

Zdroje: TV Prima, CinemArt, ČSFD, TV Markíza, HBO Europe

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.