Dokument o Marilyn Monroe od Netflixu přináší šokující odhalení o její smrti

Foto: Netflix

Zcela nový dokument Netflixu Tajemství Marilyn Monroe: Ztracené nahrávky (The Mystery of Marilyn Monroe: The Unheard Tapes) se hluboce ponořil do života a předčasné smrti hollywoodské herečky a kulturní ikony. Kolem její smrti se vynořily zajímavé informace.

Pomocí archivních záběrů a dosud neviděných rozhovorů odkryl film Tajemství Marilyn Monroe: Ztracené nahrávky překvapivá fakta obklopující smrt hvězdy. Ta podle tehdejších informací zemřela na předávkování barbituráty, když jí bylo 36 let.

V době Marilynina úmrtí v roce 1962 bylo oznámeno, že hvězdu našel mrtvou v její posteli její psychiatr Ralph Greenson, který byl nucen vloupat se oknem do její ložnice po telefonátu od její hospodyně Eunice Murray. Eunice nemohla otevřít zamčené dveře do pokoje a nikdo se z něj ani neozýval.

Čtete také: 5 seriálů pro ženy s ženami v hlavních rolích

Foto: Netflix

Lékař Hyman Engelberg údajně dorazil na místo krátce poté a herečka byla prohlášena za mrtvou. Podle rozhovorů obsažených v novém dokumentu Netflixu se však přesně tohle nestalo. „Ne, nebyla (mrtvá doma; pozn. redakce),” řekl majitel sanitky Walter Schaefer. Jeden z jeho bývalých řidičů Ken Hunter přijel do Marilynina domu v noci, kdy zemřela, a řekl, že byla v kómatu, ale stále naživu, když ji převážel do nemocnice v Santa Monice.

Walterův popis pak potvrdil spisovatel John Sherlock, který tvrdil, že Marilynin psychiatr, Ralph, mu řekl, že je naživu, než byla převezena sanitkou do Saint John’s Health Center, a zemřela během cesty. „Zemřela v sanitce,“ vysvětlil. „Pak ji vzali zpět do domu. Ralph mi řekl, že je v sanitce.“

Téměř šest desetiletí po smrti této herecké a pěvecké ikony zůstávají okolnosti jejího náhlého úmrtí stále zahaleny konspiracemi, včetně fám, že byla zabita kvůli svým vztahům s prezidentem Johnem F. Kennedym a jeho bratrem, generálním prokurátorem Robertem Kennedym.

Foto: Netflix

Anthony Summers, investigativní novinář a autor, který strávil roky zkoumáním její smrti v 80. letech, vypráví příběh opředený novými důkazy v dokumentu, který právě nyní najdeme na Netflixu. „Dozvěděl jsem se informace, které úplně změnily vše, co jsme si mysleli, že víme o její záhadné smrti, a naznačuje, že okolnosti jejího umírání byly skryty,“ říká na kameru.

„Pravda a Marilyn, to je jako jít do jámy lvové. Pokud je kolem smrti Monroe nějaká záhada, myslím si, že jejím ústředním bodem jsou mocní a důležití eminentní muži,“ dodal.

Zdroj: Dokument Marilyn Monroe: Ztracené nahrávky

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.