7 zajímavostí o filmu Návrat do Modré laguny: Milla Jovovich se v něm, navzdory velmi nízkému věku, nebála ukázat nahá

Eva Lenská
Foto: Columbia Pictures Corporation

Pravděpodobně víte, že se snímek Modrá Laguna z roku 1980 dočkal pokračování, nebo možná spíše předělávky. Ačkoli Návrat do Modré laguny ničím nevyniká, pořád má jeden výrazný bod k dobru, a to náctiletou a půvabnou Millu Jovovich. Také se s ním pojí několik zajímavostí, které by vás mohly zlákat k opětovnému sledování.

Návrat do modré laguny (Return to the Blue Lagoon) natočil režisér William A. Graham podle románu Henryho De Vere Stacpoola. Hlavní role ztvárnili Milla Jovovich a Brian Krause.

Příběh se odehrává na konci 19. století, kdy mladá vdova Sarah cestuje se svou roční dcerkou Lilli na lodi, kde vypukne cholera. Námořníci nechají vdovu s dcerou a dvouletým chlapečkem nastoupit do loďky, která je zanese na pustý ostrov. Když Sarah zemře na zápal plic, Lilli a Richard zůstanou na ostrově sami. Jak dospívají, objevují odlišnosti svých těl, a postupně se do sebe zamilují. Idylku na ostrově jim však naruší kanibalové a příjezd americké lodi. Pak se musí rozhodnout, zda se vrátí do civilizace nebo zůstanou v tropickém ráji.

  • Když Milla Jovovich získala roli mladičké Lilli, bylo jí pouhých 14 let (během natáčení 15). Kritici ji označovali za novou Brooke Shields, která si shodou okolností zahrála v první Modré laguně.
  • Na rozdíl od Brooke Shields, která si na nahé scény vyžádala dublérku, Jovovich bez zábran ukázala všechno. Po natočení každé takové scény se však okamžitě zahalila do županu.
  • Snímek byl tak strašný, že byl v roce 1991 nominován na pět Zlatých malin. Kupodivu v žádné kategorii nezvítězil. Čeští diváci ho také neocenili, na ČSFD dostal hodnocení 37%.
  • Natáčelo se na Taveuni, což je třetí největší ostrov v souostroví Fidži. Ostrov má zhruba 9000 obyvatel a díky bohaté zeleni bývá nazýván ostrovní zahradou.
  • Milla Jovovich nikdy nezapomene na natáčení scény, kdy musela vzbudit svého devatenáctiletého kolegu Briana Krause a dostat ho z postele poté, co zažil svůj první sexuální sen. Aby ji překvapili, dali mu do kalhot kus dřeva, aby simulovali erekci. Když to viděla, začala se tak smát, že zapomněla svou repliku.
  • Režisér přiznal, že nejhůře se mu natáčely scény se Sarah a dvěma kojenci v loďce. U dětí totiž člověk nikdy neví, co předvedou. Nakonec byl však příjemně překvapen. Úžasné záběry za tu trpělivost a námahu stály.
  • Sama Milla Jovovich Návratu do modré laguny také příliš nefandí. Jednou prohlásila, že jde o nejhorší film, který natočila.

Návrat do modré laguny můžeme sledovat na Netflixu už od 15. dubna.

Zdroj: ČSFD, imdb

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.