10 zajímavostí o filmu Projekt Adam: Jsou v něm odkazy na Deadpoola i Hulka

Doane Gregory / Netflix

Dne 11. března se na Netflixu objevila novinka s Ryanem Reynoldsem v hlavní roli, kde je hlavním tématem cestování časem. Sci-fi snímek se stal okamžitě jedním z nejsledovanějších na českém Netflixu a záhy se objevil v TOP 10, chvíli dokonce na první příčce. Přepravili jsme si pro vás seznam 10 zajímavostí, které se k tomuto filmu vážou.

Rodinné sci-fi s Ryanem Reynoldsem v hlavní roli láká fanoušky na cestování časem. Adam (Walker Scobell) je 13letý kluk, který truchlí nad nedávnou smrtí svého otce (Mark Ruffalo). Jednoho večera však ve své garáži narazí na zraněného pilota (Ryan Reynolds). Ukáže se, že je to jeho starší verze z budoucnosti, v níž je technologie cestování časem v raném vývoji.

Společně se vydávají na dobrodružství do minulosti, aby našli svého otce, napravili události a nakonec zachránili svět. Ještě těžší tento úkol bude vzhledem k tomu, že se tito dva Adamové opravdu nemají v lásce.

Tady je 10 zajímavostí k filmu Projekt Adam

  1. Když Louis Reed (Mark Ruffalo) na přednášce komentuje studentce tričko, na tričku je obrázek Nicolase Cage, ale pod ním jméno John Travolta. Jde o odkaz na film Johna Woo Tváří v tvář (1997), ve kterém si oba herci zahráli.
  2. Catherine Keener (Maya Sorian) hraje své mladší i starší já pomocí technologie deepfake, namísto CGI de-agingu, který se obvykle používá ve velkorozpočtových filmech.
  3. Jde o druhý film režírovaný Shawnem Levym a s Ryanem Reynoldsem v hlavní roli, ve kterém někdo říká: „To je světelný meč, kámo.“
  4. Šlo o druhou spolupráci mezi Ryanem Reynoldsem a Shawnem Levym po filmu Free Guy (2021) . Následovat bude Deadpool 3.
  5. Hodinky, které nosí Adam i jeho otec jsou Omega Speedmaster.
  6. Jde je druhý film, kde Mark Ruffalo hraje vědce manipulujícího s cestováním časem. První je Avengers: Endgame (2019). I ve filmu Přes noc třicítkou (2004) se Mark Ruffalo setkal s cestováním časem.
  7. Na konci filmu mladší Adam přistane jednou rukou na podlaze a řekne slova: „Přistání superhrdiny.“ Ryan Reynolds měl v Deadpoolovi (2016) scénu, kde říká totožnou větu a dodává, že je to opravdu těžké na kolena.
  8. Na konci filmu, když si Ruffalo, Reynolds a Walker Scobell začnou hrát s míčem, jsou na přihrádce spolu s pálkou a dalším sportovním vybavením ještě dvě nálepky. Na jedné je Hulk a na druhé Deadpool. Netřeba dodávat, že právě Mark Ruffalo je představitel Incredible Hulka a Ryan Reynolds zase Deadpoola. Takže jde o takové milé velikonoční vajíčko.
  9. Když Sorianini vojáci jedou směrem k Adamovi, poznávací značka vedoucího vozu je AFK4914. AFK je odkaz na zkratku „Away From Keyboard“, kterou často používají hráči videoher. Videohry jsou také jedním z důležitých témat filmu, zvláště pak například ve scéně, kde je mladý Adam schopen řídit ozbrojený dron díky svým herním dovednostem.
  10. Ve filmu si zahrál i zlatý retrívr Birdy, který patří herečce Jennifer Garner.

Zdroje: imdb, ČSFD

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.