Brutalitu války a důležitost naděje dá pocítit nový postapokalyptický thriller Černý krab

Eva Lenská
Foto: Johan Bergmark / Netflix

Filmy a seriály ze severských zemí jsou na Netflixu populární. Nyní se můžeme těšit na další. Švédský postapokalyptický thriller Černý krab nás přenese do světa zdevastovaného válkou.

Černý krab (Black Crab, Svart Krabba) je švédský akční thriller odehrávající se v postapokalyptickém světě zmítaném válkou. Režisér Adam Berg ho natočil podle stejnojmenného románu švédského spisovatele Jerkera Virdborga.

Hlavní role se zhostila dvaačtyřicetiletá herečka Noomi Rapace, která v minulosti zaujala diváky ve snímcích Cesta za smířením, V utajení a Pomsta mrtvého muže. Dále si ve snímku zahráli Jakob Oftebro, Dar Salim, Ardalan Esmaili a Erik Enge.

Foto: Johan Bergmark/Netflix

Představte si svět jako nehostinné místo zničené válkou a klimatickými změnami. Během nekonečné, kruté zimy je šest vojáků vysláno na nebezpečnou misi přes zamrzlé moře, aby přepravili balíček, který by mohl konečně ukončit válku. Vybaveni zbraněmi a bruslemi, aniž by věděli, co vezou a komu mohou věřit, si kladou otázku: Co jsme ochotni obětovat pro vlastní přežití?

Caroline Edh, rychlobruslařku, která se stala vojákyní, mise zrovna dvakrát neláká, nicméně všechno se změní, když zjistí, že by se mohla setkat se svou ztracenou dcerou. Poté jde do akce naplno a čelí mrazu, zradě i smrti.

Režisér Adam Berg pro Whats-on-netflix uvedl: „Jsem velmi šťastný a hrdý na to, že se sešlo tak silné herecké obsazení, které vdechlo život tomuto filmu a našim postavám. Tito zkušení herci a jejich oči, hlasy, tváře a těla nás provedou celým příběhem. Dají nám pocítit brutalitu války, důležitost naděje v beznadějném světě a tvrdou cenu, kterou musíte zaplatit za přežití. Vnesou krásnou lidskost do chladného drsného světa, který vykreslí film Černý krab.“

Snímek bude na Netflixu dostupný i s českým dabingem 18. března.

Zdroj: whats-on-netflix

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.