5 filmů s Evou Holubovou, které najdete na Netflixu

Eva Lenská
Foto: Falcon

Dnes slaví 63. narozeniny česká herečka Eva Holubová, která si zahrála v mnoha oblíbených a často nezapomenutelných filmech. Pokud si s ní chcete pustit něco na Netflixu, mrkněte na naše tipy.

Gump – pes, který naučil lidi žít

Snímek Gump – pes, který naučil lidi žít byl natočen podle stejnojmenné knihy Filipa Rožka, která vyšla v roce 2019. Gump není jen tak obyčejný pes. Gump hledá štěstí a domov plný lásky. Ačkoli se zdá, že ho na začátku najde u dobráka Bedřicha, který žije na vrakovišti, osud jim nepřeje. Pejsek je od páníčka proti své vůli odtržen a nezbývá mu nic jiného než putovat po kraji, střídat dobré i špatné domovy a dělat všechno proto, aby znovu našel toho svého jediného milujícího člověka. Eva Holubová si ve filmu zahrála dámu, která si libuje v extravagantních kostýmech. Filmovou fenku Konvalinku si velmi zamilovala.

Foto: Bioscop

Gympl

Tento snímek byl natočen v roce 2007 podle románu Graffiti rules od Tomáše Houšky. Kantoři z poněkud zkostnatělého gymnázia se snaží formovat své studenty podle svých představ, ale moc se jim to nevede. Mládež učení nebaví. Hlavní hrdiny Petra a Michala zajímá spíše graffiti, což je jediné, co je kromě holek baví. Dopouštějí se při tom mnoha nebezpečných a často i trestných činů, takže policie a zoufalí rodiče mají co dělat, aby je tak trochu postavili do latě. Eva Holubová zde ztvárnila roli mondénní ředitelky gymnázia. Film si vysloužil jednoho Českého lva.

Foto: Falcon

Teroristka

Černá komedie Teroristka, která byla natočena v roce 2019, vypráví o bývalé učitelce Marii. Měla by si spokojeně užívat důchodu, ale to by na světě nesměli žít zlořádi, na které je krátká i starostka. Když nejde spravedlnosti docílit žádným legálním způsobem, Marie si opatří zbraň a rozhodne se se zlem skoncovat po svém. Pomáhá jí bývalý žák, jenž je momentálně v podmínce. Eva Holubová si v tomto filmu zahrála Mariinu těžce nemocnou kolegyni Evu.

Foto: CinemArt

Instalatér z Tuchlovic

Tato komedie vznikla v roce 2016 a titulní postava byla inspirována skutečným instalatérem z Tuchlovic. Čtyřicetiletý Luboš je poctivý, zručný a svérázný instalatér, který nemá auto ani mobil. Telefonáty za něj vyřizuje matka (Eva Holubová), která mu vaří, dělá účetnictví a pečuje o celou domácnost. Ráda by ho konečně viděla pod pantoflem, ale Luboš umí opravit všechno, jenom svůj život ne. Stará se především o toulavé kočky, kterých si ve filmu zahrálo osm. Všechny byly cvičené a dostaly větší honorář než hlavní herci.

Foto: Falcon

Pupendo

Známou hořkou komedii Pupendo nemusíme ani moc představovat. Patří však ke kouskům, na které se člověk může dívat pořád. Natočil jej Jan Hřebejk na motivy knih Petra Šabacha. Děj nás zavede do 80. let 20. století, kdy u nás vládl komunismus. Sochař Bedřich Mára (Bolek Polívka), který žije se svojí manželkou keramičkou Alenou (Eva Holubová) a dvěma syny v malém činžáku, musel z politických důvodů opustit místo vedoucího ateliéru na pražské Akademii a má zakázáno vystavovat. Přesto se snaží uživit výrobou kýčů a zároveň si nezadat s režimem. Snímek dostal dva České lvy a stal se nejúspěšnějším snímkem roku 2003.

Foto: Česká televize

Zdroje: ČSFD, Filmový přehled

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.