Vicky a Mystery aneb Jak nešťastné holčičce a jejímu otci změnilo život opuštěné vlčí mládě

Eva Lenská
Foto: Gaumont Distribution

Na Netflix míří francouzský snímek Vicky a Mystery, který by měl vidět každý milovník zvířat. Rodinný film o pevném poutu mezi člověkem a zvířetem určitě způsobí, že vaše srdce roztaje. Navíc potěší i vaše děti.

Francouzský rodinný film Vicky a Mystery (Vicky and her Mystery, Mystère) natočil v roce 2021 Denis Imbert. Říká se, že když se do filmu zapojí zvířata, nemůže se nic pokazit a v tomto případě to platí dvojnásob. Snímek je plný emocí, lásky, pohody a sounáležitosti.

Zdrcená Vicky (Shanna Keil), které zemřela matka, se se svým otcem Stéphanem (Vincent Elbaz) přestěhuje do lůna krásné přírody. Poblíž pohoří Cantal oba začínají nový život. Na holčičce, která nemluví, je vidět, že je v depresi a zoufalý otec by jí rád pomohl. Jenže jak, když komunikace vázne?

Foto: Gaumont Distribution

Naštěstí pomůže mocná čarodějka příroda. Během jedné procházky najde Vicky v domě pastýře roztomilé štěně jménem Mystery, které si může nechat. Od té chvíle se její život i chování mění. Začíná se dívat na svět jinýma očima a smutek z její duše pomalu mizí. Otec je šťasný, nicméně mu dělá starost fakt, že pejsek je ve skutečnosti vlk, který ztratil svou matku.

Divoké zvíře by mělo žít mezi svými. Jak to tedy dopadne? Bude se muset Vicky se svým novým kamarádem rozloučit? To uvidíte sami a možná vás zaujme i to, že film byl inspirován skutečnými událostmi.

Snímek Vicky a Mystery je dlouhý 84 minut a může se pochlubit skvělým hodnocením na ČSFD, kde získal 70%. Na Netflixu jej uvidíte 25. února.

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.