Texaský masakr motorovou pilou se vrací v novém kabátě. Děsivější než kdy dřív

Elisabeth Francová
Foto: Yana Blajeva /Netflix

Leatherface je zpět! Po téměř padesáti letech skrývání se vrah vrací na scénu a malá skupinka přátel v texaském městečku bude mít co dělat, aby se zachránila. 

Jen těžko bychom hledali někoho, kdo nikdy neslyšel o Texaském masakru motorovou pilou. Ale pojďme si tento příběh připomenout. 

Rok 1973 v Texasu. Skupina přátel se vydá na výlet a po cestě naberou podivného stopaře, který se začne sám řezat. Raději ho tedy vysadí, ale tady zvláštní věci samozřejmě nekončí. Skupinka se vydá na procházku a narazí na malý domeček. Po vstupu dovnitř však začíná teror… Zůstává jediná přeživší. Tou je Sally (Marilyn Burns).  

Foto: Raven Pictures Internacional

Původní film z r. 1974 získal kultovní status, navíc se jedná o první film žánru slasher. Zajímavé je, že peníze na něj tvůrci vydělali díky neméně kultovnímu pornofilmu Hluboké hrdlo (1972). Inspirací pro film byl skutečný případ sériového vraha Eda Geina.

Nový Texaský masakr přímo navazuje na původní snímek. Skupinka influencerů přijíždí do ospalého městečka s plánem to tu oživit. Místní ovšem nejsou nadšeni, obzvlášť jistý starší pán, který rád nosí na obličeji masku z lidské kůže. O strach a hrůzu nebude nouze. Objeví se i jediná přeživší z původního filmu, Sally. Herečka Marilyn Burns bohužel zemřela v roce 2014, role tedy připadla Olwen Fouere. 

Film je již devátým v sérii Texaský masakr, ale navazuje pouze na originální snímek a děj ostatních filmů zcela ignoruje. Není tedy zapotřebí žádná znalost dalších filmů. Strach a děs si můžete vychutnat od 18. 2. na Netflixu!

Zdroj: Netflix

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.