Filmové a seriálové novinky, na které se můžete těšit v únoru: Na své si přijdou děti i milovníci reality show

Petr Stoško
Foto: Netflix/Yana Blajeva

Lednová nabídka Netflixu byla velmi výživná a nastavila laťku pro rok 2022 velmi vysoko. V únoru se můžeme těšit na natřískanou nadílku seriálových pokračování již zaběhlých sérií, ale i novinek, které stojí za pozornost. Pojďme se podívat na nejzajímavější filmy a seriály, které nám Netflix naservíruje tentokrát.

Moje nejlepší kamarádka Anna Franková

(Mijn Beste Vriendin Anne Frank)

Deník Anny Franková patří mezi nejčetnější knížky na světě. Deník si mladá Anna psala od 12. června 1942 do 1. srpna 1944 a popisuje v něm hrůzy války a svůj vlastní život. Nizozemský film Moje nejlepší kamarádka Anna Franková vypráví příběh nejlepších kamarádek Anny Frankové (Aiko Beemsterboer) a Hannah Goslarové (Josephine Arendsen), které společně přežívají za druhé světové války. Židovská populace je brutálně stíhaná nacistickým režimem a jediné co Annu a Hannah drží při životě je jejich neoddělitelné přátelství. Nizozemský film natočený podle skutečných událostí uvede Netflix už 1. února.

Čtěte také: Když se nejlepší kamarádky potkají v koncentráku: příběh Anny Frankové očima dosud žijící Hanneli Goslarové

Láska je slepá a Láska je slepá: Japonsko

(Love is Blind a Love is Blind: Japan)

Najít skutečnou lásku v reálném životě je opravdu těžké, ale najít lásku, aniž byste svého partnera viděli je téměř nemožné. Sociální experiment, kdy se páry nevidí a poznávají se na dálku, dostává pokračování z USA, ale i nově z Japonska, kde se skupina mladých lidí pokusí zamilovat naslepo. Po americké a brazilské verzi se můžeme těšit na dost odlišnou japonskou mentalitu lidí, kteří při seznamování dávají přednost trochu jiným hodnotám, než jak tomu je na západě. Láska je slepá: Japonsko se na Netflix dostane už 8. února a pokračování původní show Láska je slepá z USA se představí 11. února.

Rozčarování: 4.řada

(Disenchantmen: Season 4)

Princezna Bean se svou partou se vrací na Netflix již se čtvrtou řadou. Od tvůrce Simpsonových, Matta Groeninga, se opět čeká velkolepá šílená podívaná, která naváže na události třetí řady. Volnomyšlenkářka Bean, démonský Luci a naivní Elfo toho mají za sebou už opravdu hodně. Jejich příběh, boj proti zlu, své rodině a vůbec celému monarchistickému systému, nemá konce. Volné pokračování bude mít premiéru 9. února a opět se můžeme těšit i na český dabing.

Čára 2

(Tall Girl 2)

Film Čára vypráví o nadprůměrně vysoké dívce, která si na střední škole kvůli své výšce musí zažít svoje. Druhý díl je dlouho očekávaným titulem. Z Jodi (Ava Michelle) se po událostech prvního filmu stává populární holka, které se otevírá mnoho nových možností. Bude se muset vypořádat se svou nově nabitou popularitou, nápadníkem a svým vlastním přesvědčením. Film vychází na Netflixu 11. února.

Čtěte také: Jodi a nový milenec? Čára 2 slibuje zajímavou podívanou plnou zvratů

Fistful of Vengeance

Skomírající žánr akčních filmů s propracovanými bojovými scénami se pokusí obnovit Netflix v projektu Fistful of Vengeance. Neohrožený zabiják Kai (Iko Uwais), jenž disponuje superschopnostmi, se snaží pomstít svým nepřátelům až v dalekém Bangkoku. V jeho cestě za pomstou mu, ale bude překážet prastará hrozba a místo pomsty se bude muset Kai snažit zachránit svět. V hlavní roli uvidíme mistra v umění Pencak Silat Iko Uwaise, který se po krátké pauze vrací do akčního snímku stojícího na jeho schopnostech. Tento akční nářez můžeme na Netflixu očekávat 17. února.

Jednotky vesmírného nasazení: 2. řada

(Space Force: Season 2)

Bude tomu pomalu už dva roky, co se nám představila první řada této komedie v hlavní roli se Stevem Carellem. Satirický seriál vypráví o generálovi, který se snaží svou povinnost vůči své zemi skloubit s povinnostmi otce rodiny, který má manželku ve vězení a musí sám vychovávat nespoutanou dceru. Po šíleném závěru první série se fanoušci dlouho dožadovali pokračování, které k nám přijde už 18. února i s českým dabingem.

Cuphead na scénu!

(The Cuphead Show!)

Dlouho očekávaná adaptace slavné hry Cuphead z roku 2017, která byla ve stylu starých animáků od Walta Disneyho míří na Netflix. Hra omámila všechny hráče svou pekelně těžkou obtížností, ale její úspěch byl tak velký, že veřejnost dlouho poptávala seriálové zpracování. V seriálu budeme sledovat počínání modrého a červeného šálku. Ty se budou snažit utéct od samotného ďábla a jeho přisluhovačů. Seriál bude cílit hlavně na děti a jeho premiéra je naplánovaná na 18. února.

Texaský masakr motorovou pilou

(Texas Chainsaw Massacre)

Hororová klasika z roku 1974 od Tobe Hoopera se dočkala kultovního statusu mezi fanoušky hororových filmů. Menší skupinka senzacechtivých influencerů se odvážně vydává do texaského města duchů, ale jediné, co je tam čeká je obávaný Leatherface se svou motorovou pilou. Texaský masakr motorovou pilou je dlouho očekávané pokračování, které už teď nemá příliš dobrou výchozí pozici a tvůrci se budou muset hodně snažit, aby fanoušky nezklamali. Horor si můžete pustit na Netflixu 18. února.

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.