5 filmů s Jackie Chanem, které si můžete pustit na Netflixu

Foto: New Line Cinema

V úterý 1. února započal nový lunární rok, rok ve znamení vodního Tygra. K této příležitosti jsme si pro vás připravili seznam filmů s nejpopulárnějším čínským hercem, kterým není nikdo jiný, než Jackie Chan. Všechny najdete na Netflixu.

Čínský zvěrokruh

(Chinese Zodiac)

Stavba Starého letního paláce začala v roce 1709 a byla dokončena až za 150 let. Svět ohromila nejen stavba, ale i přilehlá zahrada. Říkalo se jí Zahrada zahrad. Byl v ní umístěn čínský zvěrokruh tvořený dvanácti bronzovými sochami, ze kterých v pravé poledne tryskala voda. Jenže v roce 1860 do říše vnikli britští a francouzští vojáci, kteří palác vydrancovali a vypálili. Sochy zničili, jejich hlavy odvezli spolu s dalšími skvosty a palác nakonec srovnali se zemí.

Známý hledač pokladů, který vystupuje pod jménem Asijský jestřáb, se vydává po stopách ukradených hlav zvěrokruhu. Ty v dnešní době mají nevyčíslitelnou hodnotu. Pokud se mu to podaří, získá za jejich nalezení velkou odměnu. Pátrání ho zavede do nejrůznějších koutů světa, od francouzských vinic až po svahy aktivní sopky.

Foto: Emperor Motion Pictures

Křižovatka smrti

(Rush Hour)

Policejní inspektor Lee se svou jednotkou rozpráší v přístavu bandu tajemného gangstera Chun Taa a zabaví rozsáhlou sbírku čínského umění, kterou chtěli propašovat z Hongkongu. Ten má za několik dnů přejít pod správu Číny. Druhý den se Lee loučí na letišti s jedenáctiletou Su-jang, dcerou svého přítele Chana, který odlétá do Spojených států jako nový konzul. O dva měsíce později je však dívenka cestou do školy unesena Sungem, který chladnokrevně zastřelí její ochranku. Chan trvá na tom, aby byl k vyšetřování případu povolán také inspektor Lee.

Agenti FBI pověří svérázného poldu Cartera, aby Leeho držel stranou od vyšetřování. To se mu však nepodaří, protože Lee mu při první příležitosti uteče a pronikne ke konzulovi. A když mu Russ a Whitney vynadají, dosáhnou jen toho, že se ctižádostivý černoch pustí se svým nedobrovolným asijským parťákem do vyšetřování.

Foto: New Line Cinema

Křižovatka smrti 2

(Rush Hour 2)

V době útoku na americkou ambasádu přijíždí do Hongkongu na dovolenou losangeleský detektiv James Carter. Jeho přítel, zdejší policejní inspektor Lee, se domnívá, že explozi má nejspíše na svědomí gang Rickyho Tana. Večer jdou společně do nočního podniku, který patří Tanovi. Zatímco Lee pátrá v zákulisí, Carter se dobře baví. Lee zahlédne v klubu obávanou gangsterku Hu Li. Pokusí se ji pronásledovat, ale žena unikne. Krátce nato se stává cílem útoku hongkongská policejní stanice. Lee se domnívá, že Carter zahynul v troskách.

Ten se ale pustil do pronásledování Rickyho Tana až k jachtě, kde právě začíná večerní party. Dostane se na palubu a seznámí se tam s Isabellou, milenkou amerického milionáře Reigna. Pak narazí na přítele, který na loď tajně pronikl. Jsou zajati a předvedeni před Tana. Chce, aby mu Lee pomohl opustit město, je však náhle zastřelen Hu Li. Rozzlobený policejní náčelník odvolá detektiva z vyšetřování a přikáže mu, aby Cartera dovezl na letiště a posadil do nejbližšího letadla směrem do Spojených států. Muži se ale dohodnou, že budou pokračovat v pátrání. Než se jim podaří případ uzavřít, čeká je ještě řada životu nebezpečných situací, nečekaných zvratů a překvapení.

Foto: New Line Cinema

Stopy spravedlnosti

(The Foreigner)

Obchodníku Quanovi zabijí při bombovém teroristickém útoku v Londýně dceru. Organizace Skutečná IRA zavolá do novin a oznámí, že to oni jsou zodpovědní za tento teroristický útok. Nechali vybuchnout banku, která byla hned vedle obchodu. Také řeknou, že s útoky nepřestanou, dokud vláda nepřestane finančně podporovat ilegální okupaci Severního Irska. Quan se rozhodne vzít věci do vlastních rukou a najít vrahy své dcery. Nakonec zavolá Liamovi Hennessymu, vládnímu činiteli, který byl dříve součástí IRA, aby mu pomohl, ale ani ten mu nedá žádné informace. Quan se proto rozhodne jednat sám.

Napříště se Quan vydá za Liamem do Belfastu, ale on mu stále nechce pomoci. Nastraží tedy na záchodech bombu, aby Liama přesvědčil, že mu musí pomoct a dát mu jména lidí, kteří útok zavinili. Liamovi muži se ho snaží chytit, ale nepodaří se jim to. Quan pak vyfotí Liama s jeho milenkou a začne mu vyhrožovat. Následně nastraží ještě několik bomb, jedna je dokonce u Liama doma a vybuchne. Všichni se ho snaží najít, ale Quan se stále skrývá, při útěku je však postřelen. Liam proto povolá do Belfastu svého synovce Seana, který je dobrý stopař a mohl by ho najít. Quan mezitím vymyslí nový plán, jak dostat teroristy.

Foto: Metropolitan FilmExport / The Foreigner

Karate Kid

(The Karate Kid)

Malý Dre Parker musí kvůli práci své matky opustit nejen Detroit, ale také všechny své kamarády a místa, která znal. Po příjezdu do Číny se snaží zapadnout mezi své vrstevníky. Přestože se mu v novém prostředí nelíbí, zanedlouho se zamiluje do své spolužačky Mei Ying, která sice jeho city sdílí, ale kulturní rozdíly jim příliš nepřejí. Navíc se do toho všeho ještě zapojí žárlivý Cheng, který je dvakrát vetší než Dre a ovládá kung-fu.

O údržbu domu, ve kterém Dre bydlí, se stará pan Han, kterého postihla velká tragédie. Tají o sobě, že je mistrem kung-fu. Aby se mohl Dre Chengovi postavit, Han ho začne trénovat a přihlásí ho na nadcházející turnaj kung-fu. Zatímco mu vysvětluje, že kung-fu nestojí na úderech a chvatech, ale na rozvážnosti a klidu, zjišťuje Dre, že postavit se soupeři bude nejtěžší úkol v jeho dosavadním životě.

Foto: Columbia Pictures

Zdroje: TV Nova, TV Prima, Netflix, ČSFD

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.