Dokumentární film Mimina nás seznámí s vývojem čtyř novorozenců z různých částí světa

Eva Lenská
Foto: StudioCanal

Netflix se rozhodl potěšit matky a všechny diváky, kteří mají rádi roztomilá miminka. Přináší dokumentární film, který je sice starý přes deset let, ale určitě má co nabídnout i dnes.

Pohodový francouzský dokumentární film Mimina (Bébés) natočil v roce 2010 režisér a scénárista Thomas Balmès. Díky němu se můžeme seznámit se čtyřmi novorozenci, kteří se narodili v různých koutech světa, pochází ze zcela odlišných kultur a mají jinou barvu pleti.

Poznáme tři holčičky a jednoho chlapečka. Malá Ponijao žije se svými sourozenci v Namibii, rotomilá Hattie se narodila v San Francisku a Mari pochází z japonského Tokia. Chlapec jménem Bayarjargal přišel na svět v dalekém Mongolsku.

Jak tyto děti žijí a vyrůstají? Ponijao se narodila v chatrči, kdežto Hattie v dokonale vybaveném porodním centru v USA. Mari se vzteká, když ji neposlouchají hračky a Bayarjargal se koupe, zatímco koza pije vodu z nádoby, ve které sedí.

Každé miminko je jiné, stejně jako prostředí, ve kterém žije. To, co my Evropani považujeme za nehygienické nebo dokonce nebezpečné, může být v Africe nebo v Mongolsku normální.

Dokumentární film o délce 79 minut ukazuje kontrasty čtyř kultur bez použití jakékoli formy vyprávění a nechává na divácích, aby si film sami interpretovali. Na Netflixu budou Mimina už 25. srpna.

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.