Dokumentární seriál Ztracené království pirátů nám představí ty nejobávanější piráty všech dob

Eva Lenská
Foto: Netflix

Hráli jste si v dětství na piráty? Milovali jste filmy o korzárech a mořských vlcích? Obdivovali jste prohnaného piráta Jacka Sparrowa, kterého bravurně ztvárnil Johnny Depp? Nyní budete mít možnost nahlédnout do života skutečných pirátů. Netflix chystá dokumentární seriál, díky kterému poznáte ty neobávanější piráty všech dob a vypravíte se s nimi do Karibiku.

Netflix se může pyšnit opravdu působivými dokumenty, proto můžeme očekávat velkolepou podívanou. Dokumentární série nás zavede na moře a realistickým způsobem nám ukáže, jak vypadal život opravdových a obávaných pirátů.

Seznámíme se například s Edwardem Teachem neboli Černovousem, který v 18. století vstoupil do služeb piráta Benjamina Hornigolda. Postupně se osamostatnil a ačkoli navenek naháněl hrůzu, v soukromí byl spíše klidný. Život spořádaného občana ho nebavil, vždyť pirátství bylo mnohem zajímavější a výnosnější. Budoval si děsivou image a pěstoval dlouhý černý vous.

Mnohem děsivější a krutějsí byl Charles Vane, o němž se říká, že měl psychopatické sklony. Rád mučil zajatce a řádil především na Bahamách. Drancoval španělské lodě, porušoval pirátský kodex a proslul svou chamtivostí. Určitě vás bude zajímat, co měl všechno na triku a jak skončil.

Na moři však neřádili pouze muži. Poznáme i jednu odvážnou pirátku. Anne Bonny byla postrachem Karibiku a patřila k nejnebezpečnějším pirátkám všech dob. Narodila se v Irsku. Když ji chtěl otec provdat za slušného muže, vzala si raději piráta a utekla s ním na moře. Rychle se naučila pít, nosit mužské šaty a zabíjet svým šarmem i zbraněmi. Proslýchá se, že si vyzkoušela i lesbický vztah s jinou pirátkou.

Co je na tom všem pravdy? Můžeme věřit tomu, co se o výše zmíněných obávaných pirátech píše a povídá? Dokumentární série Ztracené království pirátů nám jistě odpoví na mnohé naše otázky. Díky ní mimo jiné zjistíme, že si piráti vytvořili vlastní pirátskou republiku v Nassau na Bahamách. Drželi se jistého kodexu chování a dál společně děsili Brity, pro něž bylo pirátství jednou z nejnebezpečnějších věcí, kterým museli čelit.

Na seriálu pracovalo mnoho historiků, kteří nás rádi seznámí se vším, co se krvežíznivých banditů z moře týká. Prozradí nám, jak proti nim Britové, kterým se tehdy klaněl celý svět, bojovali a jak se je snažili polapit a zkrotit. Čeká nás lákavá podívaná a mnoho dobrodružství. Na Netflixu je dokument dostupný už od 15. března.

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.
  1. Jitka

    Jack Sparrow je dokonalý. :-) Podle článku tohle bude zajímavý seriál, a aspoň se dozvím, jaká je pravda a kolik je v Jackovi fikce. Děkuji.

  2. Marta Kratochvílová

    To bude určitě moc zajímavý :)