Kam se hrabe Dahmer. Netflix ukáže příběh sériového vraha, který vraždil ještě víc

Foto: JoJo Whilden / Netflix

Charles Cullen je americký sériový vrah, který pracoval jako zdravotní bratr a své oběti si vybíral na svém pracovišti mezi pacienty. Po filmu Dobrá sestra, který vypráví jeho příběh, Netflix přichází s dokumentem Vraždy bez předpisu.

Netflix nedávno vydal celovečerním film Dobrá sestra (The Good Nurse) založený na stejnojmenné nejprodávanější knize napsané Charlesem Graeberem. Hlavní role si zde zahráli Jessica Chastain a Eddie Redmayn. Jde o snad dosud největší zfilmovaný skutečný kriminální příběh, který vypráví o zdravotním bratrovi Charlesi Cullenovi zvaném také „Anděl smrti“.

TAKÉ JSME PSALI: Dívka zemřela, když jí bylo 14. Po 30 letech se jejímu otci podařilo dopadnout vraha, i když mu nikdo nevěřil, že byla zavražděna

Nyní se Netflix chystá o něm vydat tak dokument nazvaný Vraždy bez předpisu (Capturing the Killer Nurse). V něm jsou využívány rozhovory se zdravotními sestrami, které upozorňovaly na svého spolupracovníka, detektivy, kteří případ rozlouskli, a také se samotným Cullenem.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Rozhovory s vrahem: Klaun zabiják znásilnil a usmrtil 33 mladých chlapců

Charlie Cullen byl zkušeným zdravotním bratrem, kterého měli kolegové v Somerset Medical Center v New Jersey rádi a důvěřovali mu. Zároveň byl také jedním z nejplodnějších sériových vrahů historie.

Cullen se přiznal k zabití 29 lidí v průběhu 16 let (22 v New Jersey a sedm v Pensylvánii). Několik vyšetřovatelů se však domnívá, že by mohl být zodpovědný až za 400 úmrtí – téměř desetinásobek, ke kterému se přiznal.

TAKÉ ČTĚTE: TOP 7 mrazivých dokumentů podle skutečných událostí: Nechybí únosy, vraždy ani zvrácená sekta

Zdroje: Netflix, Seventeen, Podcast Lights Out

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.