TOP 5 dokumentů o sportovních superhvězdách. McGregorův vzestup z malého bytu či divoká poslední sezóna Michaela Jordana

Petr Stoško
Foto: Paul-Henri Cahier / Getty Images , Brian Drake

Životní příběh každého člověka je svým způsobem jedinečný a v případě slavných sportovců to platí dvojnásob. Sportovní hvězdy jsou tam, kde jsou, často díky svým životním rozhodnutím, které je nasměrovaly k hvězdným zítřkům.

Poslední představení (2020)

Michael Jordan byl jednou z největších osobností sportovního světa v 90. letech a jeho význam pro sport jako takový je neoddiskutovatelný. Spolu s Netflixem se Jordan pustil do dokumentární série podrobně mapující jeho poslední sezonu v NBA. Jordan, Pippen nebo Rodman se pod taktovkou legendárního trenéra Phila Jacksona stali legendami v basketbalové NBA. Podrobně se podíváme na začátky Michaela Jordana vedoucího k šesti prvenstvím v NBA a nespočtu individuálních cen, které během své kariéry získal.

Diego Maradona (2019)

Diego Armando Maradona je asi nejkontroverznější fotbalista v historii,. Dokázal rozdělit celý fotbalový svět na ty, kdo ho milují a nenávidí. Maradonova kariéra je posetá úspěchy, ale i skandály, které negativně ovlivnily jeho fotbalovou kariéru i osobní život. Režisér Asif Kapadia se zaměřil na jeho bouřlivý život v Neapoli, kde se stal pro místní obyvatele doslova bohem. Neapolská mafie, ale ovlivňovala jeho život více než si připouštěl. Dokument podrobně mapuje jeho život a v dosud nezveřejněných záběrech i jeho slabé chvilky, o kterých dlouho nikdo netušil.

Conor McGregor: Známá Firma (2017)

Asi nejslavnější MMA zápasník v historii, Conor McGregor, se svým jedinečným vystupováním v MMA dostal do povědomí veřejnosti více než kdokoliv jiný. Skvělý zápasník i jedinečně složitá osobnost vykouzlila mediálně zajímavou značku pro svět bojových sportů. Dokument se zaměřuje na počátky kariéry slavného bojovníka, a i na ty, kteří při něm stáli, když se drápal na vrchol. Cesta až do slavné UFC byla dlážděna mnoha bitvami v kleci i v osobním životě.

Ronaldo (2015)

Cristiano Ronaldo patří mezi nejlepší fotbalisty v dějinách. Jeho fotbalové úspěchy předčí snad jen jeho neuvěřitelná popularita po celém světě. Dokument se zaměřuje na jeho kariéru a osobní život, který není vzhledem k Ronaldově popularitě zrovna lehký. Podíváme se na jeho cestu do profesionálního fotbalu ve Sportingu Lisabon i na slavný Real Madrid CF, kde prožil nejlepší léta své kariéry.

Schumacher (2021)

Dlouhodobě nejúspěšnější pilot formule jedna v historii je ikonou světa motorsportu. Kariéra německého závodníka je dlážděna úspěchy, ale i kontroverzními situacemi, pro které ve světě formulí nebylo příliš velkého pochopení. Od jeho prvního titulu až k tomu poslednímu byl téměř vždy hlavní tváří královny motorsportu. Dokument se snaží zachytit kariéru i osobnost sedminásobného šampiona formule jedna, který za sebou zanechal nesmazatelnou stopu.

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.