Nejzajímavější sportovní dokumenty, které Netflix chystá v následujících měsících

Petr Stoško
Foto: Netflix

Sportovní dokumenty patří mezi nejoblíbenější produkty Netflixu. Z minulosti můžeme uvést například oblíbený dokument poslední představení s Michalem Jordanem nebo Playbook: vítězné strategie, kde promluvil i slavný portugalský fotbalový trenér Jose Mourinho.

Hold Your Breath: The Ice Dive

Slavná finská designérka a plavkyně Johanna Nordblad se pokusí ve své oblíbené disciplíně freedivingu, neboli volném plavání, zadržet dech pod vodou. Freediving je nebezpečný sport a právě Johana se pokusí překonat jeden z nejnebezpečnějších světových rekordů – vydržet na jeden nádech bez dýchacích přístrojů v ledové vodě, co nejdéle to půjde. Jedinečný dokument Hold Your Breath: The Ice Dive přijde na Netflix už 3. května.

F1: Touha po vítězství, 5. řada (Formula 1: Drive to Survive)

Další řada populárního seriálového dokumentu z prostředí formule jedna se blíží a opět slibuje nervy drásající okamžiky a zvraty. Rozhovory ze zákulisí s jezdci a nové, dosud nepublikované záběry udělaly z dokumentu fenomén oblíbený u diváků po celém světě. Dokument nabídne extrémně vzrušující dramata, která fanoušci nemají šanci postřehnout během závodního víkendu.

Untitled Tour de France series

Tour de France bezesporu patří k největším sportovním událostem roku. Tradiční sportovní soutěžení v krásné letní Francii fascinuje mnoho cyklistických fanoušků. Podrobnosti k tomuto projektu nejsou ještě známé, ale víme, že dokument bude sledovat osm vybraných týmů na Tour de France a jejich cestu za vítězstvím. Všeobecně se čeká, že seriál nabídne podobný koncept jako populární Formula 1: Drive to Survive.

Bill Russell Documentary

Dokument s Michaelem Jordanem uspěl, tak proč neudělat další dokument s podobně velkou superhvězdou z minulosti. Jedna z největší basketbalových legend NBA, Bill Russell, hrál celý svůj život za Boston Celtics a vyhrál s ním neuvěřitelných 11 titulů ze 13 sezón, které v NBA odehrál. Stal se tak nejúspěšnějším hráčem všech dob. Dokument se bude zaobírat jeho osobním životem i basketbalovou kariérou a uvidíme zde mnoho rozhovorů a archivních záběrů samotného Billa Russella. Datum vydání dokumentu není ještě stanoveno, ale není vůbec vyloučeno, že se ho dočká již tento rok.

PGA Tour documentary series

Podobně jako tomu je u připravovaného dokumentu o Tour de France, tak i o golfové PGA Tour se chystá dokumentární série ve stylu Formula 1: Drive to Survive. Golf je sport s miliony fanoušků po celém světě, ale určitě se najde spousta dalších, jimž golfový sport prozatím nijak zvlášť neučaroval. Producenti z Box to Box Films, kteří mají na svědomí Formula 1: Drive to Survive, se už těší, až budou moct naservírovat krásný a napínavý sport novým divákům na Netflixu. Očekává se, že by měl dokument vyjít v roce 2023.

ATP Tour and WTA Tour documentary series

A do třetice tu máme opět dokumentární série od Box to Box Films, která bude mapovat vybrané turnaje mužské ATP a ženské WTA. O sérii není známo momentálně skoro nic, takže se lze domnívat, že dokument nevyjde dříve než v roce 2023, jelikož toho teď mají populární producenti z Box to Box Films na talíři trochu moc.

Zdroj: What’s on Netflix

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.